ΗΠΑ: Παραίτηση και από την υπουργό Μεταφορών- Λόγω του χάους στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Παραίτηση και από την υπουργό Μεταφορών- Λόγω του χάους στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
Win McNamee / Getty Images
0

Την παραίτησή της από τον υπουργικό θώκο υπέβαλε η υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Ελέιν Τσάο, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν μέρος στο Καπιτώλιο, όπου υποστηρικτές του απερχόμενου πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο κτήριο. 

Η Ελέιν Τσάο, σύζυγος του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ανακοίνωσε σήμερα πως υποβάλλει την παραίτησή της, μετά την επίθεση στο αμερικανικό Καπιτώλιο, διευκρινίζοντας πως η παραίτησή της θα τεθεί σε ισχύ την Δευτέρα.

«Χθες, η χώρα μας βίωσε ένα τραυματικό γεγονός, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, καθώς υποστηρικτές του Προέδρου εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου μετά από μαζική συγκέντρωση στην οποία ο ίδιος είχε μιλήσει», ανέφερε η κ. Τσάο σε δήλωσή της.

«Όπως είμαι σίγουρη ότι συμβαίνει με πολλούς από εσάς, με έχει προβληματίσει βαθύτατα και δεν μπορώ απλώς να το παραβλέψω», κατέληξε.

Ντόμινο παραιτήσεων

 

Υπενθυμίζεται, ότι την παραίτησή του υπέβαλε νωρίτερα κι ο Ράιν Τάλι, ο κορυφαίος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα που αφορούν τη Ρωσία, στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων που ξέσπασαν στο Καπιτώλιο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε πηγή στο Reuters, το παράδειγμά του αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM