Ιράν: Αρκούδα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου- Μία σύλληψη

Ιράν: Αρκούδα ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου- Μία σύλληψη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ένας άνδρας συνελήφθη μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου καφέ αρκούδας, που απειλείται με εξαφάνιση στο Ιράν. 

Το ζώο περιπλανιόταν στο χωριό Κεναζάκ, στην επαρχία Αρνταμπίλ. Κάτοικοι της περιοχής κυνήγησαν και χτύπησαν την αρκούδα, προτού χρησιμοποιήσουν τρακτέρ για να την ακινητοποιήσουν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Irna. 

Η αρκούδα υπέστη κάταγμα στο πόδι και τη λεκάνη και τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη. Αξιωματούχοι για την προστασία του περιβάλλοντος τη μετέφεραν σε κλινική για άγρια ζώα, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. 

Εισαγγελέας καταδίκασε τη φριχτή πράξη και τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι ο «δράστης» συνελήφθη, χωρίς να ανακοινωθεί το όνομά του. Δεν είναι γνωστό αν υπήρξε κάποια αφορμή για την επίθεση των κατοίκων στο ζώο και ποια ήταν αυτή. 

Ο πληθυσμός των καφέ αρκούδων έχει μειωθεί στο Ιράν και θεωρούνται απειλούμενο με εξαφάνιση είδος, από το Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης.

Σε άλλο περιστατικό στο Ιράν, που συνέβη επίσης την Κυριακή, πυροβόλησαν και σκότωσαν περσική λεοπάρδαλη, η οποία επιτέθηκε σε αστυνομικό και τον τραυμάτισε, στην πόλη Γκαεμσάρ, βόρεια της Τεχεράνης. 

Το ζώο, επίσης εκπρόσωπος είδους που απειλείται με εξαφάνιση, μεταφέρθηκε σε καταφύγιο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του. Αξιωματούχοι για την προστασία τους περιβάλλοντος κάνουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν η λεοπάρδαλη μπήκε στην πόλη από το κοντινό δάσος, ή αν την είχαν παράνομα ως κατοικίδιο και απέδρασε. 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM