Ισλανδία: Η τρομακτική στιγμή που ο σεισμός «χτυπά» ένα σπίτι στο Γκρίνταβικ

Ισλανδία - Σεισμός Facebook Twitter
0

Ένα ζευγάρι βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ένας μεγάλος σεισμός ταρακούνησε με μανία το σπίτι του στο Γκρίνταβικ της Ισλανδίας.

Η Κέιτλιν Μακλίν, από τη Σκωτία, επισκέφτηκε τον σύντροφό της Γκίσλι Γκούναρσον όταν αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο σπίτι της μητέρας του στο Ρέικιαβικ την Παρασκευή μετά από σεισμό που προκάλεσε η ηφαιστειακή δραστηριότητα του Fagradalsfjall. 

Ο νεαρός δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA πως φοβόταν ότι μπορεί να μην ξαναδεί ποτέ το σπίτι του. Οι αρχές διέταξαν χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στη νοτιοδυτική πόλη να φύγουν προληπτικά.

Η Ισλανδία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από μια σειρά σεισμικών δονήσεων και οι ειδικοί λένε ότι η πιθανότητα ηφαιστειακής έκρηξης στην Ισλανδία αυξάνεται.

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες, σχετικά με την επερχόμενη έκρηξη του ηφαιστείου, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα, η ισλανδική μετεωρολογική υπηρεσία εντόπισε περίπου 900 σεισμούς.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει καταγραφή χιλιάδων σεισμών, εν μέσω προειδοποιήσεων για σημαντική πιθανότητα έκρηξης του ηφαιστείου Fagradalsfjall.

Η Ισλανδία, που βρίσκεται μεταξύ της Ευρασιατικής και της Βορειοαμερικανικής τεκτονικής πλάκας - οι οποίες κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις - αποτελεί παγκόσμιο σημείο και εστία σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας, και πλέον έχει σχηματιστεί μια σήραγγα μάγματος κάτω από τη χερσόνησο, η οποία εκτείνεται στη θάλασσα.

Παρόλο που το μέγεθος και η ένταση της δραστηριότητας μειώνονται, το γραφείο Μετεωρολογίας δήλωσε ότι η αξιολόγηση του ηφαιστειακού κινδύνου παραμένει αμετάβλητη, με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM