Ισπανία: 435 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στα μέσα Μαΐου η χαλάρωση των μέτρων

Ισπανία: 435 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Στα μέσα Μαΐου η χαλάρωση των μέτρων Facebook Twitter
Ισπανία: 435 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Μετά τα μέσα Μαΐου η χαλάρωση των μέτρων (EPA)
0

Η κυβέρνηση της Ισπανίας σχεδιάζει να αρχίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου να χαλαρώνει τα μέτρα του lockdown που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν σιγά-σιγά και σταδιακά ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια, δήλωσε ο Σάντσεθ στη διάρκεια συνεδρίασης του κοινοβουλίου, κατά την οποία πρόκειται να ζητήσει από τους βουλευτές να παρατείνουν μέχρι τις 9 Μαΐου την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει στην Ισπανία.

Το lockdown επιβλήθηκε στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου.

«Αναμένω συναίνεση από το Συμβούλιο της ΕΕ»

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καταλήξει σε μια αρχική συναίνεση για μια κοινή οικονομική απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού στην επόμενη σύνοδό του αύριο, Πέμπτη, πρόσθεσε ο Σάντσεθ.

«Αναμένω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αύριο θα καταλήξει σε μια πρώτη συναίνεση διότι είναι απαραίτητο», δήλωσε σήμερα στο Κοινοβούλιο. Η Ισπανία έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους έως 1,5 τρισεκ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από την έκδοση ομολόγων εις το διηνεκές.

Ο Σάντσεθ πρόσθεσε ότι επιθυμεί το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πακέτο του Eurogroup για τον κορωνοϊό που συμφωνήθηκε στις 9 Απριλίου να εφαρμοστεί έως την 1η Ιουνίου.

435 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες

Την ίδια ώρα σταθερός παραμένει ο ρυθμός αύξησης των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία, με 435 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας την Τετάρτη.

Πρόκειται για έναν αριθμό που έρχεται σε συμφωνία με τον ρυθμό αύξησης της τάξεως του 2% που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Το σύνολο των θανάτων στη χώρα ανέρχεται τώρα σε 21.717. Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 4.211 φτάνοντας τα 208.389, σύμφωνα με το υπουργείο.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Reuters/El Pais

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM