Ισραήλ: Νεκροί άλλοι 4 όμηροι της Χαμάς

Ισραήλ: Νεκροί άλλοι 4 όμηροι της Χαμάς Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Τέσσερις ακόμα Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς είναι νεκροί, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι IDF επιβεβαίωσαν τον θάνατο άλλων τεσσάρων ομήρων αφού εξασφάλισαν νέα στοιχεία στη διάρκεια επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ύστερα από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο 79χρονος Χαΐμ Πέρι, ο 84χρονος Αμιράμ Κούπερ, ο 80χρονος Γιοράμ Μέτσγκερ και ο 51χρονος Ναντάβ Πόπλγουελ φέρονται να μεταφέρθηκαν στη Χαν Γιούνις, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή πριν από αρκετούς μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ισραηλινού στρατού. 

Τον Δεκέμβριο, η Χαμάς είχε δώσει στη δημοσιότητα προπαγανδιστικό βίντεο των Πέρι, Κούπερ και Μέτσγκερ, οι οποίοι είχαν απαχθεί από το κιμπούτς Νιρ Οζ. Τον Μάρτιο, η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως σκοτώθηκαν εξαιτίας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής. 

Τον Μάιο, η Χαμάς είχε δημοσιοποιήσει επίσης βίντεο του Πόπλγουελ, αλλά ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως ο 51χρονος από το κιμπούτς Νιρίμ ήταν ήδη νεκρός τότε. 

Συνολικά, οι IDF έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο 41 εκ των 120 αιχμαλώτων της Χαμάς που παρέμεναν στη Λωρίδα της Γάζας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM