Ιστορική συμφωνία Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας- Θα συνδεθούν μέσω γέφυρας

Ιστορική συμφωνία Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας- Θα συνδεθούν μέσω γέφυρας Facebook Twitter
0

Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος συμφώνησαν σήμερα να κατασκευάσουν μια γέφυρα στην Ερυθρά Θάλασσα που θα συνδέει τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στο Κάιρο.


"Συμφώνησα με τον αδελφό μου, την εξοχότητά του τον πρόεδρο (της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι) για την κατασκευή μιας γέφυρας μεταξύ των δύο χωρών μας", είπε ο βασιλιάς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη δημόσια αιγυπτιακή τηλεόραση.


Το Ριάντ είναι μεταξύ των κυριότερων υποστηρικτών του Αιγύπτιου προέδρου και αφότου ο τελευταίος ανέτρεψε, το καλοκαίρι του 2013, τον ισλαμική προκάτοχό του Μοχάμεντ Μόρσι, έχει παράσχει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει την παραπαίουσα αιγυπτιακή οικονομία.


"Αυτή η ιστορική συμφωνία, που θα συνδέσει τις ηπείρους της Αφρικής και της Ασίας, είναι ένα ποιοτικό άλμα που θα αυξήσει τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο ηπείρων σε επίπεδα άνευ προηγουμένου", υπογράμμισε ο βασιλιάς.


Ο πρόεδρος Σίσι πρότεινε στη συνέχεια η γέφυρα να φέρει το όνομα του βασιλιά Σαλμάν μπεν Άμπντελ Αζίζ.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία όσον αφορά το ακριβές σημείο όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα, ούτε για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM