Ιταλία: Έρευνα για νοθευμένο ελαιόλαδο σε 50 εστιατόρια της Ρώμης

Ιταλία: Έρευνα για νοθευμένο ελαιόλαδο σε εστιατόρια της Ρώμης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Pixabay
0

Πενήντα εστιατόρια της Ρώμης φαίνεται να χρησιμοποιούσαν νοθευμένο ελαιόλαδο, κάτι που οδήγησε την εισαγγελία να διεξάγει σχετική έρευνα.

Ύστερα από έρευνα που έκανε η αστυνομία, διαπιστώθηκε πως το νοθευμένο ελαιόλαδο ήταν ουσιαστικά σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη.

Τα μπουκάλια έγραφαν «αγνό παρθένο ελαιόλαδο ιταλικής παραγωγής», ενώ ο ιταλικός Τύπος υποστηρίζει πως φέρεται να πωλήθηκαν μεγάλες ποσότητες σπορέλαιου, πιθανότατα δεκάδες τόνοι.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, εστιατόρια που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, κυρίως στην περιοχή του Πάνθεον, της Πιάτσα Ναβόνα και της Φοντάνα Ντι Τρέβι φέρεται να χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο νοθευμένο ελαιόλαδο. Επίσης, υπάρχουν υποψίες ότι αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων γνώριζαν ότι, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για χρωματισμένο σπορέλαιο. Η όλη έρευνα έχει επεκταθεί και στην Κάτω Ιταλία, στην Απουλία. Εκεί βρίσκεται ένας αδήλωτος παραγωγός ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, ευθύνεται για το «ελαιόλαδο μαϊμού». Αυτό πωλούνταν έναντι τριών ευρώ το λίτρο, όταν η κανονική του τιμή είναι εννέα ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και, σύμφωνα με ειδικούς, στη συγκεκριμένη απάτη είναι πολύ πιθανό να εμπλέκεται και η ιταλική μαφία, η οποία, με τον τρόπο αυτό, «ξεπλένει» ένα μέρος από τα παράνομα κέρδη της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM