Η Κέιτ Γουίνσλετ μίλησε για το στίγμα στο Χόλιγουντ που βάζει εμπόδια σε γκέι ηθοποιούς.
Σε συνέντευξη στους The Sunday Times, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι γνωρίζει «τουλάχιστον τέσσερις» ηθοποιούς που φοβούνται για την καριέρα τους αν κάνουν coming out.
«Δεν μπορώ να σας πως τον αριθμό των νεαρών ηθοποιών -κάποιοι αρκετά γνωστοί, άλλοι στο ξεκίνημα- που τρέμουν πως η σεξουαλικότητά τους θα αποκαλυφθεί και αυτό θα σταθεί εμπόδιο να τους επιλέγουν για στρέιτ ρόλους», είπε.
«Σας το λέω, ένας πολύ γνωστός ηθοποιός μόλις απέκτησε Αμερικανό ατζέντη και εκείνος του είπε, "Το καταλαβαίνω ότι είσαι bisexual, αλλά δεν θα το δημοσιοποιούσα αυτό". Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τέσσερις ηθοποιούς που κρύβουν εντελώς την σεξουαλικότητά τους. Είναι οδυνηρό. Επειδή φοβούνται μήπως τους ανακαλύψουν. Και αυτό λένε. "Δεν θέλω να με ανακαλύψουν"», πρόσθεσε.
Η Κέιτ Γουίνσλετ σημείωσε επίσης πως το στίγμα επηρεάζει περισσότερο από όλους τους άντρες.
«Είναι δυσάρεστα νέα. Το Χόλιγουντ πρέπει να τελειώνει με αυτή την αναχρονιστική αηδία, τύπου "Μπορεί να παίξει τον στρέιτ, επειδή όπως φαίνεται, είναι γκέι;"», ανέφερε και συνέχισε: «Αυτό θα έπρεπε να είναι σχεδόν παράνομο. Δεν φαντάζεστε πόσο διαδεδομένο είναι. Οι ηθοποιοί, σε κάποιες περιπτώσεις, επιλέγουν να μην κάνουν coming out για προσωπικούς λόγους. Δεν αφορά κανέναν. Ίσως για την ιδιωτική ζωή τους, ίσως επειδή ντρέπονται».
«Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πώς νιώθω εγώ παίζοντας μια λεσβία και πιθανώς παίρνοντας αυτό τον ρόλο από κάποιον», είπε η Γουίνσλετ. «Αλλά βαρέθηκα να μην είμαι ειλικρινής για τις απόψεις μου και ξέρω πως ο ρόλος ποτέ δεν προσφέρθηκε σε κανέναν άλλο. Λέγοντας ναι στο ρόλο είχα την ευκαιρία να φέρω μια ιστορία LGBTQ στα σαλόνια».
Αναφορικά με όσα χρειάζεται να αλλάξουν, η Γουίνσλετ είπε, πως θα χρειαστεί «περισσότεροι άνθρωποι να μιλήσουν όπως εγώ».
«Δεν έχω σκοπό να επιτεθώ στο Χόλιγουντ. Μιλάμε απλώς για νεαρούς ηθοποιούς που ίσως σκέφτονται να κάνουν αυτό το επάγγελμα και την εύρεση τρόπου να γίνει πιο ανοιχτό», είπε. «Για να μην είναι τόσο επικριτικό και να υπάρχουν λιγότερες διακρίσεις και ομοφοβία», κατέληξε.