Κοινό μέτωπο της βασιλικής οικογένειας λίγο πριν τη συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Royals to show united front before Harry and Meghan's Oprah interview Facebook Twitter
Getty Images
0

Σε μια προφανή προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή, λίγο πριν την προβολή της πολυαναμενόμενης συνέντευξης του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η βασιλική οικογένειά σύσσωμη αποτίει φόρο τιμής στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της υγείας.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω ενός ολοένα και πιο επικίνδυνου διατλαντικού πολέμου δημοσίων σχέσεων, κατά τον οποίο τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι διερευνούν καταγγελίες για bulling από πλευράς Μέγκαν Μαρκλ προς εργαζόμενους του παλατιού.

Η Μέγκαν Μάρκλ από την πλευρά της κατηγορεί το παλάτι ότι «διαιωνίζει ψεύδη». 

Η αρνητική διαφήμιση για την Μέγκαν Μαρκλ συνεχίστηκε με ιστορίες, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι η Δούκισσα του Σάσεξ φορούσε σκουλαρίκια που της δάνεισε ο 35 χρονος πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος φέρεται να ενέκρινε, αν όχι να διέταξε τη δολοφονία Κασόγκι, σύμφωνα με αμερικανικό έγγραφο.

Η βασιλική οικογένεια ωστόσο, λίγο πριν ο Χάρι και η Μέγκαν μιλήσουν ανοιχτά «τώρα γιατί πριν δεν με άφηναν» όπως είπε χαρακτηριστικά η δούκισσα του Σάσεξ, επιθυμεί τα τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, μετριάζοντας το ενδιαφέρον για την πολυαναμενόμενη συνέντευξη.

Στο σημερινό πρόγραμμα της βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος θα επαινέσει την «εξαιρετική αποφασιστικότητα, το θάρρος και τη δημιουργικότητα» που έδειξαν οι λαοί της Κοινοπολιτείας - μια ένωση εθνών της πρώην βρετανικής αυτοκρατορίας - στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Θα προσθέσει δε, ότι το ξέσπασμα της πανδημίας έδειξε πώς «η ανθρώπινη υγεία, η οικονομική υγεία και η υγεία του πλανήτη ουσιαστικά είναι αλληλένδετα», τονίζοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια άλλη «υπαρξιακή απειλή» που «δεν γνωρίζει σύνορα».

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα μιλήσουν με την γιατρό της Νοτίου Αφρικής και ακτιβίστρια, Zolelwa Sifumba σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Η Kate αναμένεται να μιλήσει για τους εργαζόμενους της υγείας στην πρώτη γραμμή. Τα σχόλιά της έρχονται καθώς η βρετανική κυβέρνηση δέχεται αυξανόμενη πίεση να επανεξετάσει μια προτεινόμενη αύξηση μισθού 1% για το προσωπικό του βρετανικού ΕΣΥ (NHS).

Τα μηνύματα πρόκειται να μεταδοθούν από το Westminster Abbey, όπου πέρυσι η Μέγκαν και ο Χάρι έκαναν την τελευταία τους εμφάνιση.

Το ζευγάρι, το οποίο μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι δεν θα επιστρέψει στους βασιλικούς του ρόλους.

Έκτοτε, τα πράγματα μεταξύ παλατιού και του ζεύγους των Χάρι και Μέγκαν έχουν πάρει μία άλλη τροπή με τα αποσπάσματα της συνέντευξης στο CBS να ρίχνουν «λάδι στη φωτιά».

Στη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μάρκλ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων για την εισβολή των μέσων ενημέρωσης στη ζωή τους και την απόφαση να παραιτηθούν από τα βασιλικά καθήκοντα.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου – Δεν επιτρέπει αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για τον βιολογικό ορισμό του φύλου

Αποκλείει την αναγνώριση τρανς ανδρών και γυναικών - Κατατέθηκε από το μικρότερο εκ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη υποστήριξη για την ψήφισή του
LIFO NEWSROOM
Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Διεθνή / Πάπας Φραγκίσκος: Ανώνυμος «ευεργέτης» θα πληρώσει για την κηδεία του

Φωτογραφίες της τελετής επιβεβαίωσης του θανάτου του δόθηκαν στη δημοσιότητα - Σύμφωνα με τη διαθήκη του, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμούσε να ταφεί «χωρίς ιδιαίτερο στολισμό» αλλά με την επιγραφή «Franciscus»
LIFO NEWSROOM
Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM