«Κολλημένο» στην Κύπρο το πλοίο με τη βοήθεια για τη Γάζα, 4 ημέρες μετά την ανακοίνωση

«Κολλημένο» στην Κύπρο το πλοίο με τη βοήθεια για τη Γάζα, 4 ημέρες μετά την ανακοίνωση Facebook Twitter
0

Παραμένει στην Κύπρο το πλοίο που είναι φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια και επρόκειτο να ξεκινήσει για τη Γάζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «τεχνικά προβλήματα» δεν επιτρέπουν τον απόπλου, παρότι είχε ανακοινωθεί εδώ και τέσσερις ημέρες προς επρόκειτο να ταξιδέψει για τη Λωρίδα της Γάζας. Το πλοίο μεταφέρει περίπου 200 τόνους τροφίμων, μια ποσότητα που αναμένεται να ανακουφίσει σε ελάχιστο βαθμό το τεράστιο πρόβλημα πείνας που θερίζει την περιοχή.

Το πλοίο παρέμεινε ελλιμενισμένο στην Κύπρο το βράδυ της Κυριακής, παρά τις πιέσεις για θαλάσσια βοήθεια ενόψει των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός και την έναρξη του ιερού μήνα του Ραμαζανιού των μουσουλμάνων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής κυβέρνησης, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ώρα αναχώρησης του πλοίου δεν θα ανακοινωθεί, για λόγους ασφαλείας, πάντως δεν αναμένεται πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Λετυμπιώτης πρόσθεσε ότι «η υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής της πρωτοβουλίας Αμάλθειας βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και σε επίσημη συνεννόηση με  το Ισραήλ. Έχει ήδη γίνει ο απαραίτητος έλεγχος του φορτίου από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό», ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

Σημείωσε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία «βρίσκεται σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους με στόχο την επίτευξη μιας αξιόπιστης διόδου για απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας».

Με πληροφορίες από Guardian, ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM