Κωνσταντινούπολη: Ασθενής με συμπτώματα Έμπολα

Κωνσταντινούπολη: Ασθενής με συμπτώματα Έμπολα Facebook Twitter
2

 

Τούρκος εργαζόμενος που εργαζόταν στη Νιγηρία παρουσίασε συμπτώματα του ιού Έμπολα με υψηλό πυρετό και διάρροια και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

Το περιστατικό έρχεται στο απόγειο της ανησυχίας σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας στην Ευρώπη, και ενώ υπάρχει ήδη το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη με την 44χρονη ισπανίδα.

Ο 46χρονος άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, επέστρεψε στην Τουρκία πριν από 10 ημέρες από την Αφρική για να δει την οικογένεια του στη δυτική επαρχία της Sakarya. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι πήγε σε ιδιωτικό νοσοκομείο πριν από τέσσερις ημέρες, αλλά ο πυρετός του δεν έπεσε παρά την ιατρική θεραπεία. Μετά τις ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί ενημέρωσαν το Υπουργείο Υγείας ότι παρουσιάζει συμπτώματα του ιού Έμπολα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χασεκή στην Κωνσταντινούπολη με τη χρήση ειδικά εξοπλισμένου ασθενοφόρου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι χωρίς δραστικά μέτρα, η επιδημία θα μπορούσε να εξαπλωθεί από την αφρικανική ήπειρο, αυξάνοντας τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας πανδημίας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια