Κορωνοϊός: Ο Σόιμπλε διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα»

Κορωνοϊός: Ο Σόιμπλε διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα» Facebook Twitter
1

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συζήτηση περί ευεργετικών μέτρων για την κρίση του κορωνοϊού ο οποίος φέρεται να διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα»

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε σημερινή συνέντευξή του, προειδοποιεί ότι το κράτος δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

«Αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι όλα τα προβλήματα λύνονται με απεριόριστους κρατικούς πόρους και ότι η οικονομία θα ορθοποδήσει με ένα πρόγραμμα ανάκαμψης» λέει ο Σόιμπλε στην εφημερίδα Tagesspiegel και προειδοποιεί ότι «το κράτος δεν μπορεί να αναπληρώνει συνεχώς τον τζίρο μας».

Κορωνοϊός: Ο Σόιμπλε διαφωνεί ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω απ΄όλα» Facebook Twitter

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής δηλώνει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Αν κλείσουμε τα πάντα για δύο χρόνια, οι συνέπειες θα ήταν τρομακτικές».

Στη συνέχεια της συνέντευξης μάλιστα, ο Σόιμπλε επισημαίνει: «Όταν ακούω ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Υπάρχει στάθμιση και αλληλοπεριορισμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Εάν υπάρχει μία απόλυτη αξία στο Σύνταγμά μας, αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε...»

«Το κράτος πρέπει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή υγειονομική περίθαλψη για όλους. Αλλά οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από κορωνοϊό. Με όλα τα προηγούμενα βάρη και την ηλικία μου, είμαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Αλλά ο φόβος μου είναι περιορισμένος. Όλοι πεθαίνουμε. Και νομίζω ότι οι νεότεροι διατρέχουν πραγματικά μεγαλύτερο κίνδυνο από εμένα. Το φυσικό τέλος της ζωής μου είναι λίγο πιο κοντά», λέει

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM