Κόσοβο: Μέτρα ασφαλείας για τα δακρυγόνα- Θα περνά τους βουλευτές από σαρωτή σώματος

Κόσοβο: Μέτρα ασφαλείας για τα δακρυγόνα- Θα περνά τους βουλευτές από σαρωτή σώματος Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του Κοσόβου σχεδιάζει να αγοράσει έναν σαρωτή σώματος για να εμποδίσει τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν εντός του κοινοβουλίου δακρυγόνα και να τα εκτοξεύουν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, όπως κάνουν εδώ και έξι μήνες.

 

Διαμαρτυρόμενοι για άλλη μία φορά για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε το 2015, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εξομάλυνση των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν σήμερα δύο δακρυγόνα, πέταξαν ένα ποτήρι με νερό στον πρωθυπουργό Ίσα Μουστάφα και "στόχευσαν" με κόκκινα λέιζερ το πρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών.


Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει έναν σαρωτή σώματος, σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται στα διεθνή αεροδρόμια για να εντοπίζουν τις εκρηκτικές ύλες.


Μέλη της αντιπολίτευσης έχουν πει ότι είναι "απόρρητο μυστικό" το πώς βάζουν τα δακρυγόνα μέσα στο κτίριο. Ωστόσο ένας αστυνομικός, που ελέγχει τους βουλευτές στην είσοδο και μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό την προϋπόθεση να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι ο ίδιος πιστεύει πως απλώς τα κρύβουν κάτω από τα ρούχα τους. Οι υπάρχοντες σαρωτές δεν εντοπίζουν τα δακρυγόνα, ορισμένα από τα οποία χωρούν άνετα σε μια τσέπη, επειδή συνήθως καλύπτονται από πλαστικό, εξήγησε.


Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο νέος σαρωτής θα κοστίσει περίπου 270.000 ευρώ. Στο κοινοβούλιο έχει τοποθετηθεί ήδη ένα νέο σύστημα εξαερισμού για να καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα.


Εκτός των διαμαρτυριών εντός του κοινοβουλίου, η αντιπολίτευση έχει καλέσει τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν στην Πρίστινα στις 26 Μαρτίου με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM