Kούβα: Υπάλληλοι σουπερμάρκετ απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη

Kούβα: Υπάλληλοι σουπερμάρκετ απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη Facebook Twitter
0

Εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ της Κούβας απολύθηκαν επειδή πούλησαν 15.000 μήλα σε έναν μόνο πελάτη, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

Η κρατική εφημερίδα της Κούβας Granma ανέφερε χθες ότι οι εμπλεκόμενοι εργαζόμενοι απολύθηκαν μετά τη δημοσίευση του περιστατικού σε  ιστολόγιο Κουβανού δημοσιογράφου που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της πώλησης σε σουπερμάρκετ στην Αβάνα.

Μια ομάδα «νεαρών γεροδεμένων ατόμων», «οργανωμένοι με οιονεί στρατιωτικό τρόπο» εμφανίστηκαν στο κατάστημα και μέσα σε λίγα λεπτά αγόρασαν 150 κασόνια που το καθένα είχε 100 μήλα, ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιορέλ Σάντσεθ. Όλο το φορτίο ήταν για έναν μόνο πελάτη.

Ο αγοραστής πλήρωσε το ισόποσο των 45 σεντς ανά μήλο, σύμφωνα με την απόδειξη που συνοδεύει το κείμενο της δημοσίευσης στο ιστολόγιο.

Δεν είναι ασυνήθιστο στην Κούβα – που συχνά αντιμετωπίζει ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, όπως φρούτα, βούτυρο, γάλα και μπύρα - κάποιος να αγοράζει πολύ μεγάλη ποσότητα τροφίμων και έπειτα να τα μεταπουλά σε καταστήματα λιανικής σε υψηλότερη τιμή.

Η Granma τόνισε ότι οχτώ εργαζόμενοι στο σουπερμάρκετ – ιδιοκτησίας της κρατικής εταιρείας Cimex Corporation– απολύθηκαν.

Η Κούβα εισάγει σχεδόν το σύνολο των τροφίμων που καταναλώνουν οι 11 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας, εκ των οποίων και μήλα, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο Cubadebate.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM