Lockdown και στη Σλοβακία - Για δύο εβδομάδες

Lockdown και στη Σλοβακία - Για δύο εβδομάδες Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ακολούθησε το παράδειγμα της γειτονικής της Αυστρίας σήμερα και διέταξε την επιβολή ενός lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων, προκειμένου να καταστείλει την ταχύτερη αύξηση παγκοσμίως κρουσμάτων Covid-19. 

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορωνοϊό έφθασε σε κρίσιμο σημείο και το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει χαμηλό.

Για όσο διαρκεί το lockdown θα επιτρέπονται μόνο οι μετακινήσεις για την αγορά ειδών ανάγκης, για την εργασία, το σχολείο ή για ιατρικές επισκέψεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση μετά από 10 ημέρες και ο Χέγκερ επισήμανε πως οποιαδήποτε χαλάρωση θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. «Βρεθήκαμε εδώ, διότι τα μέτρα δεν τηρήθηκαν».

Οι περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των εστιατορίων και των μη αναγκαίων καταστημάτων, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASR, επικαλούμενο τον υπουργό Οικονομίας Ρίχαρντ Σούλικ.

Η Σλοβακία κατέγραψε χθες περισσότερες από 10.000 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά μετά την αρχή της πανδημίας, ενώ οι νοσηλείες ανήλθαν σε αυτό που το υπουργείο Υγείας αποκάλεσε «κρίσιμο σημείο», κάτι που σημαίνει πως περιορίζεται η παροχή φροντίδας σε ασθενείς μη Covid και πιθανόν θα ζητηθεί βοήθεια από ξένες χώρες.

Η Σλοβακία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ταχύτερη αύξηση παγκοσμίως του αριθμού των μολύνσεων, σε σχέση με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με το Our World in Data.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασε τον γιο της σε επίθεση πριν την 11η Σεπτεμβρίου – Έφτιαξε ένα μνημειώδες γλυπτό θρήνου

Διεθνή / Μητέρα θύματος του Λόκερμπι δημιούργησε γλυπτό απόγνωσης: «Κάθε μορφή είναι μια παγωμένη εικόνα του πόνου»

Η ίδια η Lowenstein συμπεριέλαβε τον εαυτό της στο έργο: η μορφή της είναι γονατιστή, συντετριμμένη, όπως ήταν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον γιο της
LIFO NEWSROOM
Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδυεθυντής του FBI

Διεθνή / FBI: Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδιευθυντής, Νταν Μποντζίνο

Έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως συντηρητικός σχολιαστής με μεγάλη επιρροή, παρουσιάζοντας διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ένα πολύ δημοφιλές podcast
LIFO NEWSROOM
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος Καγκελάριος της Γερμανίας

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας

Ο άλλοτε μεγάλος εσωκομματικός αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ έχει στρέψει το κόμμα του πιο «δεξιά», ενώ καλεί τις χώρες της Ευρώπης να ενισχύσουν τη δική τους άμυνα, ενόψει ενός μέλλοντος χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM