Όλη την ημέρα χθες χιλιάδες δάσκαλοι και εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα που ανησυχούν για τις συντάξεις τους συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Κάμερον για αλλαγές στο σύστημα των συντάξεων και περικοπές ύψους 130 δισ. δολαρίων. Πάνω από 1,100 σχολεία έμειναν κλειστά στο Λονδίνο μόνο ενώ απήργησαν και 9 στους 10 αστυνομικούς της Μητροπολιτκής Αστυνομίας, όπως αναφέρει το BBC. Δεν συμμετείχαν όμως όλα τα σωματεία στην απεργία. Αυτοί που δεν απήργησαν, διαπραγματεύονται ακόμα με την κυβέρνηση μια μέση λύση. Αυτοί που απήργησαν υπολογίζεται ότι έφτασαν τους 750,000.
To BBC εδώ και 2 βδομάδες φιλοξενούσε όλων των ειδών τα debate σχετικά με το αν θα έπρεπε, άκουσον-άκουσον, να απεργήσουν όσοι θίγονται από τα σχέδια της κυβέρνησης. Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν αγγίζουν τα όρια της φαιδρότητας, με το βασικό από αυτά να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει απεργία για να μην χάσουν τα παιδιά στα σχολεία μια μέρα μάθημα. Ακόμα και Εντ Μίλιμπαντ, ο νέος αρχηγός των Εργατικών, είπε πως καταλαβαίνει μεν την οργή όσων θίγονται από τα άδικα μέτρα της κυβέρνησης, αλλά η απεργία είναι λαθος, γιατί οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση συνεχίζονται ακόμη και η απεργία δεν είναι το κατάλληλο μέσο αντίδρασης, δεν θα φέρει αποτελέσματα.
Η Θάτσερ έκανε καλά τη δουλειά της όταν καμιά εικοσαετία πριν περασε νόμους που σμπαράλιασαν το δικαίωμα στην απεργία. Ένας από αυτούς αναφέρει πως όταν γίνονται διαβουλεύσεις δεν θα πρέπει να γίνονται παράλληλα και απεργίες.
Η απεργία μπορεί να είναι απλά μια πρόγευση του τι πρόκειται να ακολουθήσει αργότερα μέσα στη χρονιά, και ήταν σε αντιστοιχία με τις διαμαρτυρίες παντού στην Ευρώπη ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις, διαβάζω στο msnbc Europe.
Και ένα βίντεο από το σάιτ του BBC.
σχόλια