Το μήνυμα του Πάπα για τους πρόσφυγες: Κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος για τον Θεό

Το μήνυμα του Πάπα για τους πρόσφυγες: Κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος για τον Θεό Facebook Twitter
1

Ο πάπας Φραγκίσκος θα αφιερώσει στους πρόσφυγες τη σημερινή λειτουργία στο Βατικανό, πέντε χρόνια μετά την αναπάντεχη επίσκεψή του στη νήσο Λαμπεντούζα -την πρώτη του ως προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. 

«Θεέ και πατέρα όλων των ανθρώπων, για εσένα κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος, κανένας άνθρωπος δεν είναι αποκλεισμένος από εσένα, κοίταζε με αγάπη τους πρόσφυγες, τους εξόριστους, τα θύματα των διακρίσεων και τα ανυπεράσπιστα και εγκαταλελειμμένα παιδιά γιατί όλοι πρέπει να έχουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού και μιας πατρίδας και εμείς μια γενναιόδωρη και ευαίσθητη καρδιά απέναντι στους φτωχούς και στους καταπιεσμένους...Ευλόγησε τους διασώστες στη Μεσόγειο και δώσε στον καθένα μας το σθένος της αλήθειας και τον σεβασμό για κάθε ανθρώπινη ζωή», αναμένεται να πει στο κήρυγμά του ο ποντίφικας.

Όπως είχε πει πρόσφατα ο ίδιος, γνωρίζει ότι το μεταναστευτικό «δεν είναι ένα εύκολο» ζήτημα, αλλά «ο λαϊκισμός δεν είναι η λύση».

Κατά την επιστροφή του από τη Γενεύη στις 21 Ιουνίου, εξαίροντας ειδικά «την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίες υπήρξαν υπερβολικά γενναιόδωρες υποδεχόμενες πρόσφυγες», ο πάπας επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι η αρετή μιας κυβέρνησης είναι η «επαγρύπνηση» γιατί «μια χώρα πρέπει να δέχεται όσους πρόσφυγες μπορεί και όσους μπορεί να τους ενσωματώνει, να τους εκπαιδεύει και να τους προσφέρει εργασία».

Με πληροφορίες από Corriere della Sera, ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Παρόλη την βαθύτατη απέχθειά μου για τον θεσμό τον οποίο εκπροσωπεί, με τον σημερινό πάπα θα έπινα ευχαρίστως ένα κρασάκι (πόσο μάλλον που οι κάβες του Βατικανού θα πρέπει να κρύβουν κάμποσες αξιοπρόσεκτες ετικέτες).Εξάλλου, πριν δυο χρόνια περίπου, πάνω στην κορύφωση των ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων, είχε πει και μια άλλη αξιοπρόσεκτη φράση του τύπου "η χειρότερη μορφή τρομοκρατίας είναι εκείνη που ασκεί ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός πάνω στις μάζες των εξαθλιωμένων" (δεν θυμάμαι την ακριβή της διατύπωση, αλλά το πνεύμα της ήταν αυτό).