Το κίνημα εναντίον του πλαστικού εξαπλώνεται και σταδιακά ο κόσμος αναζητά λύσεις για οποιαδήποτε συσκευασία είναι φτιαγμένη από πλαστικό.
Πρώτα ήρθε ο περιορισμός της πλαστικής σακούλας, μετά είχαν σειρά τα καλαμάκια και πλέον στο εξωτερικό εξετάζουν μήπως ήρθε το τέλος των σαμπουάν, όπως τα ξέραμε, τουλάχιστον, μαζί με τα πλαστικά μπουκάλια τους.
H Lush, μια φίρμα οικολογικών καθαριστικών προϊόντων, εδώ και καιρό κάνει εκστρατεία εναντίον των σαμπουάν και των συσκευασιών τους, μιλώντας ανοιχτά τόσο για τις ακατάλληλες τοξικές για το ανθρώπινο δέρμα ουσίες από τις οποίες παρασκευάζονται, όσο και για τις πλαστικές συσκευασίες τους που επιβαρύνουν σε ετήσια βάση τον πλανήτη.
Υπερβολή; Όχι και τόσο αν σκεφτεί κανείς κάθε χρόνο πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων 552 εκ. πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν σαμπουάν.
Η Meghan Campbell, συνιδρύτρια της εταιρείας οικολογικών καλλυντικών επιμένει ότι μία μπάρα ειδικού σαπουνιού που συμπεριφέρεται όπως το σαμπουάν, αλλά δεν είναι, στοιχίζουν λιγότερο, δεν περιβάλλονται από πλαστική συσκευασία, διαρκούν όσο τρία μπουκάλια σαμπουάν και δεν κάνουν καλό μόνο στο δέρμα, αλλά και στον πλανήτη.
Η ίδια αναφέρει ότι από το 2015 έχει πουλήσει 5.267.667 τέτοιες μπάρες, κάτι που μεταφράζεται σε 15.803.001 λιγότερα πλαστικά μπουκάλια σαμπουάν να επιβαρύνουν τον πλανήτη. Τα μαθηματικά που χρησιμοποιεί είναι ένα εντυπωσιακό επιχείρημα, αλλά και πάλι, ποιος δεν σκέφτεται ότι πρόκειται για πρώτης τάξεως μάρκετινγκ;
σχόλια