Μισέλ Ομπάμα για τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ: Ο ρατσισμός δεν είναι κάτι νέο στον κόσμο

Αυτή ήταν η αντίδραση της Μισέλ Ομπάμα στη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και τις κατηγορίες για ρατσισμό Facebook Twitter
0

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, σχολίασε την συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου η Αμερικανίδα ηθοποιός άφησε αιχμές για ρατσιστική στάση από το Παλάτι. 

Μιλώντας με την Τζένα Μπους Χάγκερ στο NBC, η Μισέλ Ομπαμα αναφέρθηκε στην συνέντευξη που παραχώρησαν στην Όπρα Γούινφρεϊ, ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με τη σύζυγό του  Μέγκαν Μαρκλ. Εκείνη την ημέρα η Μαρκλ προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, λέγοντας πως το Παλάτι «ανησυχούσε» για το χρώμα του παιδιού τους, Άρτσι. 

«Ο ρατσισμός δεν είναι κάτι νέο σε αυτό τον κόσμο» είπε η Μισέλ Ομπάμα «επομένως δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη να ακούσω τα συναισθήματά της».

Πάντως, η πρώην Πρώτη Κυρία δήλωσε πως ελπίζει ότι το οικογενειακό χάσμα μπορεί να γεφυρωθεί. «Αυτό που ελπίζω και σκέφτομαι: είναι πρωτίστως μία οικογένεια και προσεύχομαι για συγχώρεση και θεραπεία γι’ αυτούς» είπε. «Και τότε θα το χρησιμοποιήσουν αυτό ως μια διδακτική στιγμής για όλους μας».

«Ανησυχούσαν για το χρώμα δέρματος του Άρτσι»

 

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε πει στη συνέντευξη της ότι, μέσω του Χάρι, πληροφορήθηκε πως μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού της, και φοβόντουσαν μήπως ήταν πολύ «σκοτεινό». Η Δούκισσα του Σάσσεξ δεν αποκάλυψε ποιοι είχαν εκφράσει αυτές τις ρατσιστικές ανησυχίες, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ καταστροφικό». Σε αυτό το σημείο ούτε ο Χάρι θέλησε να δώσει κάποιο στοιχείο και απλώς περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει αλλόκοτη τη συγκεκριμένη κουβέντα. «Είναι ένας διάλογος τον οποίον δεν θα μοιραστώ ποτέ».

 

«Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σε περίεργη θέση, σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μπήκε στο τραπέζι αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος». Η Όπρα τον ρώτησε: «Αν με κάποιον τρόπο σας είχαν στηρίξει θα είχατε μείνει;» με τον Χάρι να απαντά «Χωρίς αμφιβολία, ναι».

 

Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε να δώσει τίτλο στον Άρτσι 

Παρά τις φήμες που ήθελαν τον Χάρι και την Μέγκαν να είναι αντίθετοι στην ανάθεση βασιλικού τίτλου στον γιο τους, η οδηγία ήρθε - κατά τα λεγόμενά τους - από το Παλάτι. Η Μέγκαν εξήγησε στην Όπρα πως, αν και η ίδια δεν νοιαζόταν για τον τίτλο, αυτός θα αποτελούσε σημαντικό εχέγγυο που «θα επηρέαζε την ασφάλεια» του παιδιού.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ενώ ο Άρτσι θα έπρεπε αυτομάτως να λάβει τίτλο, το πλαίσιο άλλαξε ενόσω η Μέγκαν Μαρκλ ήταν έγκυος. Όπως παρατήρησε η Μέγκαν αυτό θα έκανε το παιδί της το πρώτο «έγχρωμο μέλος της βασιλικής οικογένειας και ταυτόχρονα το μόνο εγγόνι της βασίλισσας χωρίς τίτλο» σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εγγόνια που είχαν αμέσως λάβει κάποιο τίτλο ευγενείας.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM