«Μίσος και αντισημιτισμός» λέει ο πρόεδρος του Ισραήλ για τις διαμαρτυρίες στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Πρόεδρος Ισραήλ: Mην φοβάστε απέναντι στην τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Στον απόηχο των διαδηλώσεων μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού για τον πόλεμο στη Γάζα, ο πρόεδρος του Ισραήλ κάνει λόγο για «τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού» σε όλο τον κόσμο.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος του Ισραήλ  Ισαάκ Χέρτσογκ, μετά την κατάσταση στα πανεπιστήμια του Κολούμπια και της Καλιφόρνια, σε δηλώσεις του αναφέρει πως «φημισμένα πανεπιστήμια, κέντρα ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης έχουν μολυνθεί από το μίσος και τον αντισημιτισμό». Μάλιστα αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ, τόνισε πως με τη στάση τους, είναι σαν να τιμούν και να δικαιολογούν την πράξη αυτή.

«Βλέπουμε με φρίκη να τιμώνται και να δικαιολογούνται οι ωμότητες που διαπράχθηκαν στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά, την ώρα που Εβραίοι φοιτητές καταγγέλλουν αντισημιτικές ομιλίες και επεισόδια σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

«Στους αδελφούς και στις αδελφές μας, στους φίλους μας στα πανεπιστήμια και στις εβραϊκές κοινότητες στις ΗΠΑ και σε όλον τον κόσμο, σε εκείνους που υπερασπίζονται τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ, σε όλους τους ανθρώπους που δείχνουν καλή θέληση (…) λέω: ο εβραϊκός λαός είναι μαζί σας, σας ακούμε. Βλέπουμε την εχθρότητα και τις ξεδιάντροπες απειλές, τις προσβολές (…) αισθανόμαστε τον φόβο και την ανησυχία», σημείωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ. 

«Ενώ αυτοί καλούν σε Ιντιφάντα και γενοκτονία, εμείς θα εργαστούμε μαζί για να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας που κρατά η Χαμάς και θα αγωνιστούμε για τις πολιτικές ελευθερίες μας και το δικαίωμα να πιστεύουμε (…) για το δικαίωμα να ζούμε με υπερηφάνεια, ειρηνικά και με ασφάλεια ως Εβραίοι, ως Ισραηλινοί, οπουδήποτε», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, ενώ υπενθύμισε πως την επόμενη εβδομάδα τιμάται η ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος.

«Θα μιλήσουμε για τις σκοτεινές ώρες του παρελθόντος και θα θυμηθούμε το θαύμα της αναγέννησής μας. Απέναντι στην τρομακτική αναζωπύρωση του αντισημιτισμού, μην φοβάστε. Να είστε υπερήφανοι. Μείνετε δυνατοί για την ελευθερία σας», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM