Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες στα ανοικτά της Λιβύης - 63 αγνοούμενοι

Νέο ναυάγιο με πρόσφυγες στα ανοικτά της Λιβύης - 63 αγνοούμενοι Facebook Twitter
EPA
0

Νέο ναυάγιο φουσκωτής βάρκας με πρόσφυγες σημειώθηκε στα ανοικτά της Λιβύης, με εξήντα τρεις ανθρώπους να αγνοούνται, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού, επικαλούμενος μαρτυρίες ανθρώπων που διασώθηκαν.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Αγιούμπ Κάσεμ, 41 μετανάστες, που φορούσαν σωσίβια γιλέκα, μπόρεσαν να διασωθούν.

Όπως ανέφεραν οι άνθρωποι που σώθηκαν, το πλεούμενο, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί 104 άνθρωποι, βούλιαξε στα ανοικτά της πόλης Γκαράμπουλι, περίπου 50 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Πέρα από αυτούς τους 41 διασωθέντες, πλοίο της λιβυκής ακτοφυλακής μετέφερε τη Δευτέρα στην Τρίπολη άλλους 235 μετανάστες, ανάμεσά τους 54 παιδιά και 29 γυναίκες, που σώθηκαν σε δύο προηγούμενες επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή.

Το σκάφος έφθασε στην Τρίπολη με καθυστέρηση σχεδόν 24 ωρών εξαιτίας μιας βλάβης, εξήγησε ο Κάσεμ.

Το νέο ναυάγιο αυξάνει σε τουλάχιστον 170 τον αριθμό των μεταναστών που κηρύχθηκαν αγνοούμενοι στη Μεσόγειο από την Παρασκευή.

Την Παρασκευή ανασύρθηκαν τα πτώματα τριών βρεφών, ενώ περίπου 100 άνθρωποι κηρύχθηκαν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλεούμενου στο οποίο είχαν επιβιβαστεί.

Διασώθηκαν 16 μετανάστες, όλοι τους νεαροί άνδρες.

Η Λιβύη είναι χώρα προορισμού ή διέλευσης προς την Ευρώπη για δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν υπό ακραίες συνθήκες την κεντρική Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ιταλία από τις ακτές της Λιβύης, όπου δρουν δίκτυα διακινητών που εκμεταλλεύονται τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια στη χώρα αυτή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Διεθνή / Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Οι επιθέσεις σημειώνονται μια εβδομάδα αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου,απαίτησε την «πλήρη αποστρατιωτικοποίηση» μεγάλου μέρους της νότιας Συρίας «από τις δυνάμεις του νέου καθεστώτος»
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ δίνει τριετή παράταση στις αυτοκινητοβιομηχανίες για την επίτευξη στόχων εκπομπών CO2

Διεθνή / Η ΕΕ υπέκυψε: Τριετής παράταση στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να πετύχουν τους στόχους εκπομπών άνθρακα

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι και θα πρέπει να εκπληρώσουν τους στόχους
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM