Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα κάνει χερσαία επίθεση στη Ράφα ακόμα και αν συμφωνηθεί εκεχειρία

Νετανιάχου: Χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα «με ή χωρίς» εκεχειρία στη Γάζα Facebook Twitter
Μπενιαμίν Νετανιάχου - Φωτ. αρχείου: EPA
0

Το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει τη χερσαία εισβολή στη Ράφα είτε επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είτε όχι, δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι ο στρατός θα εισέλθει στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα για να εξοντώσει τη Χαμάς, «με ή χωρίς συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων», προσθέτοντας ότι η ιδέα να τερματιστεί ο πόλεμος πριν το Ισραήλ επιτύχει τους στόχους του «δεν αποτελεί επιλογή».

«Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», δήλωσε ο Νετανιάχου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Η Haaretz μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους οικογενειών ομήρων.

Ο ισραηλινός στρατός έχει δηλώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι περιμένει το «πράσινο φως» από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο για τη χερσαία επίθεση στη Ράφα, όπου έχουν βρει καταφύγιο περίπου 1,2 εκατ. Παλαιστίνιοι, μια στρατιωτική επιχείρηση που έχει προαναγγελθεί από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και για την οποία η διεθνής κοινότητα και οι στενοί σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν δηλώσει την πλήρη εναντίωσή τους.

Οι ισραηλινοί διαπραγματευτές, προσφέροντας ένα ίχνος ελπίδας για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, μείωσαν τον αριθμό των ομήρων που θέλουν να απελευθερώσει η Χαμάς κατά την πρώτη φάση της εκεχειρίας, σύμφωνα με δηλώσεις τριών Ισραηλινών αξιωματούχων χθες, Δευτέρα, που επικαλούνται οι New York Times.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM