Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν 17 άτομα στην πολιτεία Μπένου

Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν 17 άτομα στην πολιτεία Μπένου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 17 άτομα στην πολιτεία Μπένου της Νιγηρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας την Παρασκευή.

Το αιματηρό αυτό περιστατικό προστίθεται στην αιματηρή λίστα των φονικών επιθέσεων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο κεντρικό τμήμα της πιο πολυπληθούς χώρας της Αφρικής.

«Μεγάλος αριθμός φερόμενων ως παραστρατιωτικών εισέβαλε» σε τομέα της πολιτείας Μπένου, αναφέρει η Ανένε Σεουέσε Κάθριν, εκπρόσωπος της αστυνομίας, επικαλούμενη έκθεση που παρέλαβε η υπηρεσία της.

Οι δράστες που «απωθήθηκαν» τις «πρώτες πρωινές ώρες» χθες, «άνοιξαν πυρ σποραδικά εναντίον αγροτών που δεν τους έφταιγαν τίποτα» σκοτώνοντας πέντε από αυτούς, σύμφωνα με την ίδια.

«Δυστυχώς, ταυτόχρονη απρόσμενη επίθεση» σε γειτονική κοινότητα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους άλλοι 12 άνθρωποι προτού φτάσουν εκεί αστυνομικοί, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πρόσφατες πολύνεκρες επιθέσεις που έπληξαν τη Νιγηρία.

Εντός δύο εβδομάδων, σημειώθηκαν δυο επιθέσεις μέσα σε δυο εβδομάδες από τις οποίες σκοτώθηκαν, περισσότεροι από εκατό άνθρωποι στην κεντρική πολιτεία Πλατό, ανάμεσα στον κατά πλειονότητα μουσουλμανικό βορρά και τον κατά πλειονότητα χριστιανικό νότο.

Νομάδες κτηνοτρόφοι και γεωργοί συγκρούονται συνεχώς για τον έλεγχο γαιών στην κεντρική Νιγηρία. Προσλαμβάνουν ενίοτε διακοινοτικό χαρακτήρα, με βάση την εθνότητα ή το θρήσκευμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM