Νορβηγία: Σε απεργία σήμερα 24.000 εργαζόμενοι

Νορβηγία: Σε απεργία σήμερα 24.000 εργαζόμενοι Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Σε απεργία προχωρούν σήμερα 24.000 εργαζόμενοι στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών και των ξενοδοχείων στη Νορβηγία θα επηρεαστούν από την απεργιακή κινητοποίηση που ξεκινά σήμερα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης ανάμεσα στα δύο κυριότερα συνδικάτα της χώρας και αντιπροσώπων των εργοδοτών.

Η μεγαλύτερη νορβηγική συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων, η LO, ανακοίνωσε πως 22.947 μέλη της ξεκινούν απεργία. Το ίδιο θα πράξουν 1.441 μέλη μικρής συνδικαλιστικής οργάνωσης, της YS.

Η απεργία αφορά τους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών, της παραγωγής αγαθών και των ξενοδοχείων, πάνω απ’ όλα στην πρωτεύουσα, το Όσλο.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις και τον σύνδεσμο των εργοδοτών NHO διεξάγονταν από την Παρασκευή και χθες Κυριακή, οι αντιπροσωπείες των LO και YS ανακοίνωσαν πως απορρίπτουν την πρόταση που υπέβαλε μεσολαβητής.

Η επικεφαλής της LO Πέγκι Φόλσβικ χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός πως οι εργαζόμενοι «αναγκάζονται να απεργήσουν», τονίζοντας πως «δεν πήραμε αυτή την απόφαση με ελαφρότητα» και προσθέτοντας πως η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά σήμερα.

Η LO επιδιώκει η αγοραστική δύναμη των μελών της να αυξηθεί κατά 5%, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε νορβηγικά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλουν να μας εξαλείψουν»: Δύο έφηβες τρανς αθλήτριες αμφισβητούν το διάταγμα Τραμπ για τη συμμετοχή τους στα αθλήματα

Διεθνή / «Θέλουν να μας εξαλείψουν»: Δύο έφηβες τρανς αθλήτριες αμφισβητούν το διάταγμα Τραμπ για τη συμμετοχή τους στα αθλήματα

Μια αγωγή φαίνεται να είναι η πρώτη αμφισβήτηση της συνταγματικότητας ενός εκτελεστικού διατάγματος που αποκλείει τους τρανς αθλητές από τις ομάδες κοριτσιών και γυναικών
LIFO NEWSROOM
Η γερμανική ακροδεξιά θέλει να συμμαχήσει με τον Όρμπαν για «να διαλύσει την ΕΕ από μέσα»

Διεθνή / Η γερμανική ακροδεξιά θέλει να συμμαχήσει με τον Όρμπαν για «να διαλύσει την ΕΕ από μέσα»

«Το AfD θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ουγγαρίας, του μεγάλου μας προτύπου, εφόσον συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση» δήλωσε η Βάιντελ, ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της Γερμανίας στις 23 Φεβρουαρίου
LIFO NEWSROOM