Το Ντουμπάι εμβολιάζει μαζικά τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς

Το Ντουμπάι εμβολιάζει μαζικά τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς Facebook Twitter
EPA/MAHMOUD KHALED
0

Το Ντουμπάι διεξάγει μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους χιλιάδες εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στοχεύοντας να μείνει ανοικτό στον διεθνή τουρισμό, παρά την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων.

Σε ένα κέντρο της Αρχής Δρόμων και Μεταφορών (RTA), δεκάδες οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι, οι περισσότεροι υπήκοοι Ινδίας ή Πακιστάν, σχημάτιζαν ουρές για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Είμαστε εκείνοι που εκτιθέμεθα περισσότερο, λόγω της εγγύτητας με άλλους, στο πλαίσιο της εργασίας μας. Πρέπει να προστατευτώ», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Σαλάχ Μοχάμεντ Οσμάν, ένας οδηγός ταξί.

Το Ντουμπάι επέλεξε προσφάτως να ανοίξει ευρέως τις πύλες εισόδου του στους ξένους επισκέπτες, την ώρα που πολλές χώρες ενίσχυαν τους περιορισμούς μπροστά στην εξάπλωση των νέων στελεχών του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα Εμιράτα από τον Ιανουάριο κι ενώ η χώρα είχε ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού χρησιμοποιώντας τα εμβόλια των Pfizer-BioNtech, Sinopharm ή και AstraZeneca.

«Σε αυτό το κέντρο, στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε σε μία εβδομάδα περίπου 7.000 ανθρώπους», είπε στο AFP η Νάντα Τζασέμ, υπεύθυνη για τη διαχείριση των κινδύνων και την ασφάλεια της RTA.

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για την τρίτη και την τελευταία φάση μιας εκστρατείας που ξεκίνησε στα τέλη Δεκεμβρίου και που στόχευε, αρχικά, τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, τους ηλικιωμένους ή τους πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα.

Η RTA έχει ήδη εμβολιάσει περίπου 20.000 εργαζομένους, είπε η Νάντα Τζάσεμ, διευκρινίζοντας πως στόχος της εκστρατείας είναι να «εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι των μεταφορών στο εμιράτο του Ντουμπάι όπως και οι οικογένειές τους».

Με περισσότερες από 4,4 εκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί στα Εμιράτα, που μετρούν σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοίκους, η χώρα καταγράφει ένα από τα καλύτερα ποσοστά εμβολιασμών παγκοσμίως μετά το Ισραήλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπολογιστές και tablet στα δημοτικά σχολεία μόνο για δύο ώρες την εβδομάδα, λέει η Μαδρίτη

Διεθνή / Υπολογιστές και tablet στα δημοτικά σχολεία μόνο για δύο ώρες την εβδομάδα, λέει η Μαδρίτη

Θα απαγορευτεί στους εκπαιδευτικούς να ορίζουν εργασίες με χρήση οθόνης για το σπίτι, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι «κίνδυνοι» της εντατικής χρήσης της πληροφορικής σε νεαρή ηλικία
LIFO NEWSROOM
Δεκάδες συλλήψεις στην Τουρκία για αναρτήσεις μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου

Διεθνή / Δεκάδες συλλήψεις στην Τουρκία για «προκλητικές» αναρτήσεις μετά τη σύλληψη Ιμάμογλου

Η τουρκική αστυνομία έχει εντοπίσει 261 «ύποπτους διαχειριστές λογαριασμών» στο διαδίκτυο, οι οποίοι φέρονται να ανήρτησαν περιεχόμενο για «υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρότητα» 
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που ο Μακρόν παίρνει τηλέφωνο τον Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης: «Εμανουέλ, να σε πάρω εγώ σε 15-20 λεπτά»

Διεθνή / Η στιγμή που ο Μακρόν παίρνει τηλέφωνο τον Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης: «Εμανουέλ, να σε πάρω εγώ σε 15-20 λεπτά»

Ο Ουκρανός πρόεδρος σήκωσε το τηλέφωνο και είπε στον Γάλλο πρόεδρο πως θα τον καλέσει αργότερα, ενώ αμέσως μετά επιβεβαίωσε την ταυτότητα του συνομιλητή του
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ πρότεινε στον Ζελένσκι να περάσουν στην «κατοχή» των ΗΠΑ ουκρανικοί ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί

Διεθνή / Ο Τραμπ πρότεινε στον Ζελένσκι να περάσουν στην «κατοχή» των ΗΠΑ ουκρανικοί ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να αναστείλει τις επιθέσεις εναντίον ενεργειακών και μη στρατιωτικών υποδομών στη Ρωσία, μετά τη σχετική δέσμευση του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη
LIFO NEWSROOM