«Ο Αγών μου» του Χίτλερ εκδίδεται στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο

«Ο Αγών μου» του Χίτλερ εκδίδεται στη Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο Facebook Twitter
0


Το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, "ο Αγών μου" (Mein Kampf), θα εκδοθεί  για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο στη Γερμανία σε μια σχολιασμένη έκδοση που προβλεπόταν αρχικά για το 2015, ανακοίνωσε σήμερα το περιφερειακό κρατίδιο της Βαυαρίας, το οποίο κατέχει τα δικαιώματα, στο Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
 
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, δήλωσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από πολλές συζητήσεις, κυρίως με νομικούς, για να "απομυθοποιηθεί" το βιβλίο, που συνδυάζει τα αυτοβιογραφικά στοιχεία με τα θεμέλια της ναζιστικής ιδεολογίας.

"Θέλουμε να δείξουμε καθαρά, σε ποιό σημείο το βιβλίο αυτό, με τις καταστροφικές συνέπειες, είναι παράλογο", είπε σχετικά με το έργο αυτό που αποτέλεσε τη βάση της πολιτικής της γενοκτονίας του Τρίτου Ράιχ.

Στόχος είναι επίσης να καταστήσουμε όσο το δυνατό "λιγότερο εμπορικά ελκυστική" κάθε μελλοντική εκδοσή του.

Μέχρι το 2015, το περιφερειακό κρατίδιο της Βαυαρίας κατείχε τα δικαιώματα για το "Mein Kampf" που γράφτηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή το 1924, μετά από μια απόπειρα πραξικοπήματος.

Τα δικαιώματα θα πρέπει να περάσουν στο δημόσιο τομέα στα τέλη του 2015, 70 χρόνια μετά το θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ. 

Από το 2016 και μετά, θα είναι δυνατή η αναπαραγωγή του βιβλίου χωρίς τη συγκατάθεση του κρατιδίου της Βαυαρίας, εκτός από τις περιπτώσεις της "υποκίνησης φυλετικού μίσους", διευκρίνισε ο Σέντερ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM