Γνωρίστε τον άνθρωπο με τα περισσότερα τατουάζ στη Βρετανία - τον King Body Art.
Η εμφάνισή του - με το πρόσωπο και το σώμα του καλυμμένα σχεδόν κατά 90% από μελάνι - έχει κάνει τους συνεργάτες του να τον κρύβουν από τους διευθυντές στη δουλειά του στο τηλεφωνικό κέντρο.
Ο 42χρονος Matthew Whelan από το Μπέρμιγχαμ, ο οποίος άλλαξε επίσημα το όνομά του σε King Body Art, ξόδεψε πάνω από 40.000 λίρες σε body modifications και μετρά περίπου 300 τατουάζ, κι έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον χώρο εργασίας.
«Βασικά, ο λόγος που δεν θα βρεις δουλειά δεν είναι επειδή φαίνεσαι εντελώς διαφορετικός, είναι επειδή δεν θα σου δώσουν δουλειά. Εξαρτάται επίσης από τη βιομηχανία και το dress code τους. Νομίζω ότι το dress code πρέπει να είναι απλώς αυτό- ρούχα», πρόσθεσε.
Μιλώντας για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί στο παρελθόν, λέει στη Daily Star: «Αυτή η εμφάνιση, αυτό το ακραίο look με έχει απομονώσει στο παρελθόν, ακόμη και όταν ήμουν εργαζόμενος. Με μετακινούσαν από το ένα γραφείο στο άλλο όταν εργαζόμουν σε τηλεφωνικό κέντρο. Ανέβαιναν οι διευθυντές και το άτομο που έβαζαν να μετακινηθεί ήμουν εγώ».
Οι διακρίσεις με βάση τα τατουάζ δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς πολλές εταιρείες δηλώνουν ευθέως ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κρύβουν τα ορατά τατουάζ.
«Προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβω, διότι υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω που απασχολούν ανθρώπους με βάση την αξία τους. Υπάρχουν εταιρείες δεκτικές στο body modification. Αλλά η πλειοψηφία είναι τύπου: "Δείτε αυτούς τους ανθρώπους! Φαίνεστε διαφορετικοί από όλους στο γραφείο μας. Είστε διαφορετικοί. Δεν ταιριάζετε με τα κριτήριά μας. Δεν σας προσλαμβάνουμε". Είναι απογοητευτικό», σημειώνει.
Στο παρελθόν, ηγήθηκε μάλιστα μιας εκστρατείας για την προστασία του εργασιακού καθεστώτος των ατόμων με τατουάζ και άλλα body modifications, αν και δεν έχουν αλλάξει πολλά.
Όσον αφορά τα τατουάζ, ο Guardian ανέφερε ότι το 30% των ατόμων ηλικίας 25 έως 39 ετών είχαν ένα ή περισσότερα, ενώ έρευνα του Healthline ανέφερε ότι ένα ποσοστό 75% των συμμετεχόντων μετάνιωσαν για τουλάχιστον ένα από τα τατουάζ τους.
Ο King Of Inkland, ωστόσο, δεν έχει εκφράσει καμία επιθυμία να αφαιρέσει τα τατουάζ του, τα οποία του έχουν κοστίσει πάνω από 27.000 δολάρια. Το μόνο που ελπίζει είναι οι εργοδότες να σταματήσουν τις διακρίσεις σε βάρος υπαλλήλων για τις επιλογές τους στα τατουάζ.
Σε κάθε περίπτωση, οι εμπειρίες του στον εργασιακό χώρο δεν αντιπροσωπεύουν τις πιο ακραίες αντιδράσεις που έχει δεχθεί λόγω της εμφάνισής του.
Μιλώντας στον Independent το 2017, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι στο Μπέρμιγχαμ το 2009. «Οι αντιδράσεις είναι από έκπληξη μέχρι έγκλημα μίσους. [Το μαχαίρωμα] μου έδειξε ότι κάθε μέρα είναι δώρο και ότι οι άνθρωποι είναι εδώ μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα», είπε.