O Άσαντ συνάντησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

O Άσαντ συνάντησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, ο νέος πρόεδρος του οργανισμού, Πέτερ Μάουρερ, έφτασε σήμερα στη Δαμασκό για να συναντηθεί με το σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Μάουρερ είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Άσαντ με θέμα κυρίως την καλύτερη πρόσβαση των εργαζόμενων σε υπηρεσίες αρωγής, διευκρίνισε ο Χισάμ Χάσαν.

«Ο Μάουρερ έφτασε την Δευτέρα στη Δαμασκό, πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσκεψη στη Συρία από την 1η Ιουλίου όταν διαδέχτηκε στην ηγεσία της ΔΕΕΣ τον Γιάκομπ Κέλενμπέργκερ», δήλωσε η Ραμπάμπ Ριφάι εκπρόσωπος του οργανισμού στη Δαμασκό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μάουρερ θα συναντηθεί επίσης με τους σύρους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ και Μοχαμάντ αλ-Σάαρ, αλλά και με τον υπουργό Υγείας και τον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για την Εθνική Συμφιλίωση.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη και βασικός της στόχος είναι «οι αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες (του συριακού λαού) και να η υπενθύμιση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο που συνδέεται με την προστασία των αμάχων», σύμφωνα με την Ριφάι.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ δεν θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM