Ο δημιουργός της χρυσής λεκάνης μιλά για την κλοπή: «Νόμιζα πως ήταν φάρσα, ποιος κλέβει τουαλέτες;»

Ο δημιουργός της χρυσής λεκάνης μιλά για την κλοπή: «Νόμιζα πως ήταν φάρσα, ποιος κλέβει τουαλέτες;» Facebook Twitter
0

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Μαουρίτσιο Κατελάν, μια χρυσή λεκάνη τουαλέτας του οποίου κλάπηκε το Σάββατο από το ανάκτορο Μπλένιμ της Βρετανίας, ελπίζει οι δράστες να είναι οι σύγχρονοι «Ρομπέν των Δασών».

Το γλυπτό, που τιτλοφορείται «Αμερική», είναι από μασίφ χρυσό 18 καρατίων και η αξία του εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Περιλαμβάνει λεκάνη, κάθισμα και καζανάκι και είναι απολύτως λειτουργική. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος της.

Ο δημιουργός της χρυσής λεκάνης μιλά για την κλοπή: «Νόμιζα πως ήταν φάρσα, ποιος κλέβει τουαλέτες;» Facebook Twitter
Ο δημιουργός της χρυσής λεκάνης μιλά για την κλοπή: «Νόμιζα πως ήταν φάρσα, ποιος κλέβει τουαλέτες;» Facebook Twitter

«Στην αρχή, όταν με ξύπνησαν (...) με την είδηση αυτή, νόμιζα ότι μου κάνουν φάρσα: ποιος είναι τόσο βλάκας για να κλέβει τουαλέτες; Για μια στιγμή είχα ξεχάσει ότι ήταν χρυσή», σχολίασε ο καλλιτέχνης σε email που στάλθηκε στη New York Times. «Θέλω να είμαι θετικός και να πιστεύω ότι αυτή η κλοπή είναι κάποιου είδους ενέργεια εμπνευσμένη από τον Ρομπέν των Δασών», πρόσθεσε.


Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ανακτόρου Μπλένιμ, τον Ντόμινικ Χέιρ, η τουαλέτα αξίζει περί τα 4.5-5.5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αποκλείεται οι δράστες να την έχουν ήδη λιώσει.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να εντοπιστεί η λεκάνη, η οποία περιλαμβανόταν στην έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Μαουρίτσιο Κατελάν και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο συνελήφθη ένας 66χρονος ύποπτος, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη για το CDU αλλά δεν φτάνει τα αποτελέσματα της εποχής Μέρκελ

Tο εκλογικό αποτέλεσμα των Χριστιανοδημοκρατών είναι πολύ χαμηλότερο από τις επιδόσεις του κόμματος υπό την ηγεσία της πρώην επί μακρόν ηγέτιδας και καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
LIFO NEWSROOM