Ο Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη Ρωσία [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη Ρωσία [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Ο Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη Ρωσία (EPA/Αρχείο)
0

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, δεινός επικριτής του Κρεμλίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει στις 17 Ιανουαρίου στη Ρωσία, από τη Γερμανία όπου αναρρώνει μετά από δηλητηρίαση.

Ο Ναβάλι, ένας από τους κορυφαίους επικριτές του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταφέρθηκε στη Γερμανία για θεραπεία τον Αύγουστο, αφού κατέρρευσε μέσα σε αεροπλάνο, έπειτα από μία απόπειρα δολοφονίας του με τη νευροτοξική ουσία νόβιτσοκ.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

«Δεν ήταν ποτέ θέμα αν θα επιστρέψω ή όχι. (Και αυτό) Απλώς επειδή δεν έφυγα ποτέ. Κατέληξα στη Γερμανία αφού έφτασα σε έναν θάλαμο εντατικής θεραπείας για έναν μόνο λόγο: προσπάθησαν να με σκοτώσουν », έγραψε ο Ναβάλνι στο Instagram.

«Επέζησα. Και τώρα ο Πούτιν, ο οποίος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία μου, λέει στους υπαλλήλους του να κάνουν τα πάντα, ώστε να μην επιστρέψω. Εκείνοι ενεργούν ως συνήθως: κατασκευάζουν νέες ποινικές υποθέσεις εναντίον μου» σχολιάζει στο βίντεο που ανάρτησε ο Ναβάλνι.

 «Αλλά δεν με ενδιαφέρει τι πρόκειται να κάνουν σε μένα. Η Ρωσία είναι η χώρα μου, η Μόσχα είναι η πόλη μου και μου λείπει », πρόσθεσε.

Ο Ναβάλι είπε ότι πιθανότατα έχει σχεδόν ανακτήσει την υγεία του.

Η ανακοίνωσή του ήρθε μια μέρα αφότου δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι οι ρωσικές αρχές ζήτησαν από ένα δικαστήριο να τον φυλακίσει επειδή φέρεται να παραβιάζει τους όρους της ανασταλτικής ποινής του, για αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενη καταδίκη.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών (FSIN) διέταξε τον Ναβάλι να επιστρέψει αμέσως και να υποβάλει έκθεση σε γραφείο της Μόσχας. Εναλλακτικά θα φυλακιστεί.

Ο Ναβάλνι και οι σύμμαχοί του κατηγόρησαν τις ρωσικές αρχές ότι προσπάθησαν να τον τρομάξουν με την επιστροφή του πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Το Κρεμλίνο απάντησε ωστόσο, ότι ο Ναβάλι είναι ελεύθερος να επιστρέψει στη Ρωσία ανά πάσα στιγμή όπως οποιοσδήποτε άλλος Ρώσος πολίτης.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM