Ο Ναβάλνι έγραψε απομνημονεύματα πριν πεθάνει - Θα εκδοθούν τον Οκτώβριο

Ο Ναβάλνι έγραψε απομνημονεύματα πριν πεθάνει - Θα εκδοθούν τον Οκτώβριο Facebook Twitter
0

Ο μεγαλύτερος επικριτής του προέδρου της Ρωσίας, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στα μέσα του Φεβρουαρίου σε ένα υγρό κελί σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές της Ρωσίας, είχε γράψει απομνημονεύματα και αυτά θα εκδοθούν φέτος, αποκάλυψε η σύζυγός του, Γιούλια Ναβάλναγια.

Τα απομνημονεύματα του υπ' αριθμόν ένα αντιπάλου του Βλαντίμιρ Πούτιν, του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 16 Φεβρουαρίου, θα εκδοθούν στις 22 Οκτωβρίου 2024, ανακοίνωσε σήμερα η χήρα του Γιούλια Ναβάλναγια και ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος Knopf.

«Το βιβλίο αυτό αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο για τη ζωή του Αλεξέι, αλλά και για την ακλόνητη δέσμευσή του στον αγώνα κατά της δικτατορίας, έναν αγώνα για τον οποίο έδωσε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας του της ζωής», ανέφερε η χήρα του, Γιούλια Ναβάλναγια, σε ανακοίνωσή της για το βιβλίο, το οποίο όπως ανέφερε ο εκδότης θα εκδοθεί στα ρωσικά.

Η Γιούλια Ναβάλναγια ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ, ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε την αυτοβιογραφία του πριν πεθάνει νωρίτερα εφέτος, ότι το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες και θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε διάφορες γλώσσες στις 22 Οκτωβρίου. Η Γιούλια Ναβάλναγια ανέφερε επίσης ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι άρχισε να γράφει το βιβλίο του μετά τη δηλητηρίασή του το 2020.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το βιβλίο θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Πατριώτης» από τον εκδοτικό οίκο Knopf σε 500.000 αντίτυπα η πρώτη έκδοση, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.

Στο δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου αναφέρεται ότι τα «απομνημονεύματα εκφράζουν την απόλυτη πεποίθηση του Ναβάλνι ότι στις αλλαγές δεν πρέπει να αντιστέκεσαι και αυτές θα έρθουν οπωσδήποτε».

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, Svoboda.org

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Αυστρία: Ισλαμιστική επίθεση με μαχαίρι που σκότωσε 14χρονο - «Ο δράστης γελούσε μετά»

Διεθνή / Αυστρία: Ισλαμιστική η επίθεση με μαχαίρι - Ο δράστης γελούσε δυνατά αφού σκότωσε τον 14χρονο

Πλήθος αναρτήσεων στο X με τη φωτογραφία στην οποία λέγεται ότι είναι ο 23χρονος δράστης - Εμφανίζεται να γελάει, αφού μαχαίρωσε συνολικά έξι άτομα και σκότωσε το ένα
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM