Ο Πούτιν είπε ότι «η νίκη είναι αναπόφευκτη»-Γιατί δήλωσε «μας εξαπάτησαν»

Ο Πούτιν είπε ότι «η νίκη είναι αναπόφευκτη» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη».

Σε δηλώσεις που έκανε ενώπιον εργατών κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε εργοστάσιο όπλων στην γενέτειρα του, την Αγία Πετρούπολη, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, δήλωσε στους εργάτες και τους δημοσιογράφους ότι «η νίκη είναι βέβαιη, δεν έχω αμφιβολία για αυτό» .

Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτό που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία «είναι η ενότητα του ρωσικού λαού, το θάρρος και ο ηρωισμός των στρατιωτών μας (...) και προφανώς η δουλειά του στρατιωτικοβιομηχανικού τομέα μας».

Είπε επίσης πως «γενικά, η αμυντική μας βιομηχανία παράγει πυραύλους αεράμυνας για διάφορους σκοπούς μέσα σε ένα χρόνο, περίπου όπως όλες οι στρατιωτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις του κόσμου παράγουν».

Μεταξύ άλλων, στο εργοστάσιο, ο Πούτιν είπε στους υπαλλήλους της επιχείρησης ότι «υπάρχει κάθε λόγος να αποκαλείται νεοναζιστικό το σημερινό καθεστώς του Κιέβου» και ότι θα μπορούσε να θεσπιστεί αναβολή από τη στρατιωτική θητεία για τους υπαλλήλους των επιχειρήσεων της αμυντικής βιομηχανίας.

«Απλώς μας εξαπάτησαν»

Κατόπιν σε συνάντησή του με βετεράνους ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα επεδίωκε εδώ και καιρό να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς της Ουκρανίας.

«Επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή βαρέων όπλων, πυροβολικού, αρμάτων μάχης και αεροσκαφών δεν έχουν σταματήσει στο Ντονμπάς από το 2014», δήλωσε ο Πούτιν. «Όλα όσα κάνουμε σήμερα στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας,  η προστασία των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα εδάφη».

Ο Πούτιν επέμεινε ότι η Ρωσία προσπάθησε να διαπραγματευτεί μια ειρηνική διευθέτηση της αυτονομιστικής σύγκρουσης πριν στείλει στρατεύματα και δήλωσε ότι «απλώς μας εξαπάτησαν».

Περιέγραψε τα ανατολικά της Ουκρανίας ως «ιστορικά εδάφη της Ρωσίας», προσθέτοντας ότι η Μόσχα παραδέχθηκε την απώλειά τους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, αλλά έπρεπε να δράσει για να προστατεύσει τους ρωσόφωνους εκεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επανένταξη της Τουρκίας στα F-35: Αναζητούμε ευκαιρίες για την ενίσχυση της σχέσης μας

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ για επανένταξη της Τουρκίας στα F-35: Αναζητούμε ευκαιρίες για την ενίσχυση της σχέσης μας

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος» τόνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, σε μια διαφορετική από τις προηγούμενες, τοποθέτηση εκ μέρους των ΗΠΑ, για το συγκεκριμένο θέμα
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Θα πρέπει και η Ρωσία να συμφωνήσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών

Διεθνή / Μακρόν: Θα πρέπει και η Ρωσία να συμφωνήσει, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κατάπαυση πυρός 30 ημερών

Ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, αλλά και ότι η Ρωσία αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την οικονομική ενίσχυση για την αγορά εμβολίων για τις φτωχές χώρες

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την οικονομική ενίσχυση για την αγορά εμβολίων για τις φτωχές χώρες

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Gavi, η απόφαση των ΗΠΑ μπορεί να σημαίνει ότι 75 εκατομμύρια παιδιά δεν θα λάβουν τους συνήθεις εμβολιασμούς τα επόμενα πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα να πεθάνουν περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM
«Τις επόμενες μέρες Θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη / «Τις επόμενες μέρες θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ερντογάν εναντίον Ιμάμογλου: Η αρχή ή το τέλος μιας σκληρής σύγκρουσης; O διευθυντής της Milliyet, ο ανταποκριτής της «Süddeutsche Zeitung» και πολίτες περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και το χάος που απειλεί τη χώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ