Ο Τραμπ προτείνει η συνάντησή του με τον Κιμ να γίνει στον Οίκο της Ειρήνης

Ο Τραμπ προτείνει η συνάντησή του με τον Κιμ να γίνει στον Οίκο της Ειρήνης Facebook Twitter
EPA/KCNA / JUSTIN LANE
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εισηγήθηκε σήμερα όπως η σχεδιαζόμενη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν πραγματοποιηθεί στον Οίκο της Ειρήνης, στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η ιστορική συνάντηση του Κιμ την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

«Πολλές χώρες είναι υπό εξέταση για τη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, αλλά ο Οίκος της Ειρήνης/ Οίκος της Ελευθερίας, στα Σύνορα της Βόρειας & Νότιας Κορέας, δεν θα ήταν πιο Αντιπροσωπευτικό, Σημαντικό και Παντοτινό σημείο από μια τρίτη χώρα; Απλώς ρωτάω!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Χθες, ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης.

Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

«Θυμάστε τι έλεγαν; 'θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο'», είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ.

«Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!», υπογράμμισε.

Ο Τραμπ εξέφρασε εξάλλου με κάποια επιφύλαξη αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση», αλλά «θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή», σημείωσε.

«Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει. Στην περίπτωση αυτή "φεύγω"», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ