Ο Τραμπ ζητά πιο χαλαρούς κανόνες στα ντους: «Τα μαλλιά μου πρέπει να είναι τέλεια»

Ο Τραμπ ζητά πιο χαλαρούς κανόνες στα ντους: «Τα μαλλιά μου πρέπει να είναι τέλεια» Facebook Twitter
0

Η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ντους ώστε να επιτρέπεται η αυξημένη ροή νερού, μετά από παράπονα του Ντόναλντ Τραμπ για τα μαλλιά του.

Σύμφωνα με νόμο του 1992, τα ντους στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παράγουν περισσότερα από 2,5 γαλόνια (9,5 λίτρα) νερού ανά λεπτό.

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει αυτό το όριο να ισχύει σε κάθε ακροφύσιο του ντους, αντί για το συνολικό εξάρτημα.

Ομάδες καταναλωτών και προστασίας του περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι η προτεινόμενη χαλάρωση του συγκεκριμένου ενεργειακού νόμου είναι ανόητη, περιττή και σπάταλη.

Οι αλλαγές προτάθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη μετά από καταγγελίες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα.

«Λοιπόν, κεφαλές ντους: κάνεις ένα ντους, δεν βγαίνει νερό. Θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου, δεν βγαίνει νερό. Οπότε, τι κάνεις; Απλώς στέκεσαι εκεί περισσότερο ή κάνεις για περισσότερα ώρα μπάνιο; Επειδή τα μαλλιά μου – δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου πρέπει να είναι τέλεια. Τέλεια», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Άντριου Ντελάσκι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξοικονόμησης ενέργειας Appliance Standards Awareness Project, χαρακτήρισε την πρόταση «ανόητη».

Με τέσσερα, πέντε ή περισσότερα ακροφύσια, «θα μπορούσατε να έχετε 10, 15 γαλόνια ανά λεπτό να εκτοξεύονται από την κεφαλή του ντους, κυριολεκτικά πιθανώς να σας ξεβράζει έξω από το μπάνιο», σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Αν ο πρόεδρος χρειάζεται βοήθεια για να βρει ένα καλό ντους, μπορούμε να του υποδείξουμε κάποιους καταπληκτικούς ιστότοπους, που βοηθούν στην επιλογή μιας καλής κεφαλής ντους που παρέχει ένα έντονο μούσκεμα και ένα καλό ντους», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, αντιπρόεδρος της οργάνωσης συνηγορίας Consumer Reports, δήλωσε ότι τα ντους στις ΗΠΑ «επιτυγχάνουν ήδη υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών», εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα.

Η πρόταση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δικαστικές διαμάχες εάν προχωρήσει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM