Οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν 20 τόνους από μινιατούρες του Πύργου του Άιφελ

Οι γαλλικές αρχές κατάσχεσαν 20 τόνους από μινιατούρες του Πύργου του Άιφελ Facebook Twitter
0

Χιλιάδες μινιατούρες του Πύργου του Άιφελ, συνολικού βάρους 20 τόνων, κατάσχεσαν οι γαλλικές αρχές, εξαρθρώνοντας ένα δίκτυο παράνομων, πλανόδιων πωλητών, επικεφαλής του οποίου ήταν τρεις Κινέζοι χονδρέμποροι. 

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα πρόσωπα, που διατηρούσαν καταστήματα στο Παρίσι και την Ομπερβιγιέρ, ενώ τέθηκαν υπό κράτηση τέσσερις «μεσάζοντες» και δύο πλανόδιοι πωλητές «αφρικανικής καταγωγής».

Στις έρευνες που έγιναν σε τρία καταστήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 1.000 κιβώτια που περιείχαν 20 τόνους μινιατούρες.

Εδώ και αρκετά χρόνια η αστυνομία του Παρισιού προσπαθεί να σταματήσει τους πλανόδιους που κυκλοφορούν κοντά στα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και πωλούν παράνομα διάφορα αναμνηστικά στους τουρίστες.

Τον Ιούλιο του 2013 είχαν κατασχεθεί και πάλι Πύργοι του Άιφελ, βάρους 60 τόνων, στο πλαίσιο της εξάρθρωσης ενός άλλου δικτύου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ