Η Γαλλία παρότρυνε τους πολίτες να τρώνε περισσότερα τυριά καθώς ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τεράστια πτώση στις πωλήσεις και απελπισία στους παραγωγούς.
Ο Μισέλ Λακόστ, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Γαλακτοκομικών Ονομασιών (CNAOL), είπε στο CNN πως οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 60% από την αρχή του lockdown στις 17 Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου, εκτιμώντας πως οι παραγωγοί θα μείνουν με απόθεμα 5.000 τόνων στο τέλος της πανδημίας.
Όπως τόνισε, οι Γάλλοι καταναλωτές έχουν «γυρίσει την πλάτη» στο τυρί από τότε που ξέσπασε η πανδημία. «Άλλαξαν τις συνήθειές τους και στράφηκαν σε βασικές ανάγκες», ανέφερε, σημειώνοντας πως η βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με «τεράστιες απώλειες». «Εμείς οι αγρότες και παραγωγοί δεν είμαστε σε περιορισμό. Δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε. Δουλεύαμε κάθε μέρα», δήλωσε ο Μισέλ Λακόστ. «Οπότε φάτε τυρί, κάντε μια καλή πράξη για να διατηρηθεί η γαλλική κουλτούρα, παράδοση και κληρονομιά», πρόσθεσε.
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει ζημιώσει την βιομηχανία τυριών, που έχει ταυτιστεί τόσο με την Γαλλία, σε βαθμό που κάποτε ο πρώην πρωθυπουργός Σαρλ Ντε Γκωλ είχε ρωτηθεί πώς σκόπευε να κυβερνήσει μια χώρα που παράγει 246 ποικιλίες τυριού.
«Για το 80% των τυριών, η ζωή τους στο ράφι δεν ξεπερνά τις 8 εβδομάδες, και μερικά διατηρούνται ίσως λιγότερο και από ένα μήνα», ανέφερε σε ανακοίνωση η CNAOL, που ξεκίνησε καμπάνια για να ενθαρρύνει τον κόσμο να στηρίξει την βιομηχανία.
σχόλια