Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στο Ιράν Facebook Twitter
EPA
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τους ευρωπαίους συμμάχους τους - και όχι μόνο - να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν ώστε να περιορίσει το πυραυλικό του πρόγραμμα.

Η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει την στάση που έχει υιοθετήσει η Τεχεράνη «διεθνή απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια».


«Καλούμε τα κράτη σε όλο τον κόσμο να επιβάλουν κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο και οντότητα έχει σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν, και το θέμα αυτό απασχολεί μεγάλο μέρος των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους», δήλωσε ο Μπράιαν Χουκ, ανώτερος σύμβουλος σχεδιασμού πολιτικής του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέo, στους δημοσιογράφους στο Ριάντ.


Ο Χουκ, ο οποίος διαπραγματεύεται αλλαγές στη συμφωνία του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα με τους ευρωπαίους συμμάχους, δήλωσε ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν θα είναι σημαντικό θέμα στις συνομιλίες που θα έχει αύριο, Κυριακή, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο με τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Διεθνή / Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στο Βατικανό: Πώς άλλαξε την στάση των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη συνάντηση «δυνητικά ιστορική», αν οδηγήσει στην πολυπόθητη ειρήνη, ενώ εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την περιέγραψε ως «πολύ εποικοδομητική»
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Για διαφθορά ή για το Kanal Istanbul οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν;

Διεθνή / Τουρκία: Για το Kanal Istanbul και όχι για διαφθορά οι δεκάδες συλλήψεις με διαταγή Ερντογάν

Η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 53 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 47, στο πλαίσιο έρευνας που αφορά τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ