Ολλανδία: Συναγερμός στο Ρότερνταμ- Ακυρώθηκε ροκ συναυλία λόγω τρομοκρατικής απειλής

Ολλανδία: Συναγερμός στο Ρότερνταμ- Ακυρώθηκε ροκ συναυλία λόγω τρομοκρατικής απειλής Facebook Twitter
0

Η αστυνομία αποφάσισε την τελευταία στιγμή να ακυρώσει μια συναυλία ροκ μουσικής, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ρότερνταμ στην Ολλανδία «συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής», γνωστοποίησαν οι υπεύθυνοι του συναυλιακού χώρου.


«Συνεπεία μιας τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της αστυνομίας» επισήμαναν οι ιθύνοντες της αίθουσας Maassilo στον λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter.

Ένα λεωφορείο με ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν φιάλες αερίου, βρέθηκε κοντά στον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει η συναυλία, γνωστοποίησε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ. Ο Άχμεντ Αμπουταλέμπ ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πως δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του αυτοκινήτου. Ο οδηγός του λεωφορείου προσήχθη από την αστυνομία για να ανακριθεί, πρόσθεσε.


Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια, οι Allah-Las, επρόκειτο να δώσουν στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στο Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία, και ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19.30 τοπική ώρα.


Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτιρίου, χωρητικότητας έως και 1000 ανθρώπων, μετέδωσε το ολλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.


Το κτίριο εκκενώθηκε, δεκάδες θεατές απομακρύνθηκαν και η αντιτρομοκρατική μονάδα της Υπηρεσίας Ειδικών Επεμβάσεων (DSI) έσπευσε στο σημείο.


Προς το παρόν η αστυνομία του Ρότερνταμ δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM