Παναγία των Παρισίων: Τι κρύβει η συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον Ντόναλντ Τραμπ

Παναγία των Παρισίων: Τι κρύβει η συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον Ντόναλντ Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Ντόναλντ Τραμπ είχαν συνάντηση στο Παρίσι στο πλαίσιο της τελετής για την επαναλειτουργία της Παναγίας των Παρισίων, στην οποία ήταν και οι δύο προσκεκλημένοι.

Αφού έκαναν χειραψία κατά την διάρκεια της τελετής, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και στη συνέχεια, με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να περιγράφει τον πρίγκιπα ως «καλό άνθρωπο» που κάνει «φανταστική δουλειά». Υποδεχόμενος τον πρίγκιπα στην τελετή, ο Τραμπ χτύπησε τον Ουίλιαμ στον ώμο πριν οι δύο τους δώσουν τα χέρια και μιλήσουν για λίγα δευτερόλεπτα.

Τελευταία φορά που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε με τον Τραμπ ήταν το 2019, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χθες, Ουίλιαμ και Τραμπ συναντήθηκαν στην κατοικία του Βρετανού πρεσβευτή στο Παρίσι. Ο πρίγκιπας βρισκόταν στο φουαγιέ όταν έφτασε ο Τραμπ. Το ζευγάρι έσφιξε τα χέρια και χαιρέτησε ξανά ο ένας τον άλλον, προτού ο Τραμπ δείξει με μια χειρονομία τον πρίγκιπα της Ουαλίας και πει: «Καλός άνθρωπος, αυτός». Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ρώτησε τον εκλεγμένο πρόεδρο αν είχε ζεσταθεί και ο Τραμπ απάντησε ότι είχε ζεσταθεί και ότι «ήταν μια όμορφη τελετή». Το παλάτι του Κένσινγκτον περιέγραψε τη συνάντηση μεταξύ ως «θερμή και φιλική».

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον Τραμπ

Κατά τη διάρκεια των 40 λεπτών που έμειναν μαζί, ο Ουίλιαμ και ο Τραμπ συζήτησαν μια σειρά από παγκόσμια θέματα, αλλά επικεντρώθηκαν στη σημασία της ειδικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ. Ο εκλεγμένος πρόεδρος μοιράστηκε επίσης κάποιες θερμές και τρυφερές αναμνήσεις από την εκλιπούσα βασίλισσα, για τις οποίες ο πρίγκιπας φέρεται να είναι «εξαιρετικά ευγνώμων».

Σύμφωνα με το BBC,  o πρίγκιπας Ουίλιαμ έσπευσε σε αυτή τη συνάντηση στο Παρίσι με τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου σε πολιτικό επίπεδo. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι βασιλείς, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, επιστρατεύονται για να εξομαλύνουν τις όποιες δύσκολες καταστάσεις, με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να αναλαμβάνει πολιτικό ρόλο, συναντώντας τον Τραμπ.

Το BBC σημειώνει και την τεράστια αντίθεση στο στυλ των δύο ανδρών. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει ως προτεραιότητα το περιβάλλον και τα βραβεία Earthshot, ενώ ο Τραμπ έχει απορρίψει τις προσπάθειες για την ενίσχυση της πράσινης ενέργειας ως «απάτη»

«Η εκστρατεία για τη στέγαση και την κλιματική αλλαγή δεν είναι ακριβώς το στυλ του Ντόναλντ Τραμπ,  αλλά ο στόχος αυτής της συνάντησης που οργανώθηκε εσπευσμένα ήταν η προσπάθεια της Βρετανίας στην οικοδόμηση γεφυρών με τις ΗΠΑ σε μια αβέβαιη εποχή για τις δυτικές συμμαχίες» καταλήγει το BBC.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Διεθνή / Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Ο Ντέλινγκερ υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του ήταν παράνομη και αποτελεί μέρος της εκτεταμένης αναδιοργάνωσης της ομοσπονδιακής διοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM