Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας

Παραιτήθηκε η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Facebook Twitter
0

Την παραίτησή της υπέβαλε αιφνίδια η Γαλλίδα υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά. Σύμφωνα το Μέγαρο των Ηλυσίων, «η Κριστιάν Τομπιρά υπέβαλε την παραίτησή της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος και την έκανε δεκτή».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τομπιρά παραιτήθηκε εξαιτίας της διαφωνίας της στην υπόθεση της στέρησης υπηκοότητας για όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Το υπουργείο θα αναλάβει ο Ζαν-Ζακ Ούρβοας, ο οποίος είναι υπέρμαχος της συνταγματικής αναθεώρησης ενώ η παραιτηθείσα υπουργός ήταν κατά.

Η ίδια έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter: «Κάποιες φορές, το να αντιστέκεσαι σημαίνει να μένεις, κάποιες φορές σημαίνει να φεύγεις. Μένοντας πιστός στον εαυτό σου, σε εσάς».

Ανακοινώνοντας τον διορισμό του αντικαταστάτη της, η γαλλική προεδρία εξήγησε ότι ο Ζαν-Ζακ Ουροάς "θα φέρει εις πέρας, στο πλευρό του πρωθυπουργού, τη συνταγματική μεταρρύθμιση και θα προετοιμάσει το σχέδιο νόμου ενισχύοντας τον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τη μεταρρύθμιση της ποινικής διαδικασίας".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM