Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μετά τις καταγγελίες γυναικών για σωματική κακοποίηση

Παραιτήθηκε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μετά τις καταγγελίες γυναικών για σωματική κακοποίηση Facebook Twitter
0

Ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο Έρικ Σνάιντερμαν, υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα, μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση κατηγοριών σε βάρος του για σωματική κακοποίηση, «επιθέσεις» και απειλές από τέσσερις γυναίκες με τις οποίες είχε σχέσεις, από το περιοδικό The New Yorker.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ο Άντριου Κουόμο, απαίτησε την παραίτηση του Σνάιντερμαν εντός ωρών από την ανάρτηση του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού.

«Τις τελευταίες ώρες, σοβαρές κατηγορίες, τις οποίες αμφισβητώ σθεναρά, διατυπώθηκαν σε βάρος μου», ανέφερε ο Σνάιντερμαν σε ανακοίνωσή του.

«Μολονότι αυτές οι καταγγελίες δεν σχετίζονται με την επαγγελματική μου συμπεριφορά ή τις δραστηριότητες της υπηρεσίας μου, θα με εμποδίσουν πρακτικά να ηγηθώ του έργου της υπηρεσίας μου σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο. Κατά συνέπεια παραιτούμαι από το αξίωμα μου από το τέλος της εργάσιμης ημέρας της (Τρίτης) 8ης Μαΐου 2018», πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανήκει στις τάξεις των δημοκρατικών και δήλωνε ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος #MeToo.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM