Πέθανε η σκηνοθέτις Κλερ Βαν Κάμπεν στα γενέθλια του ηθοποιού συζύγου της, Μαρκ Ράιλανς

Πέθανε η σκηνοθέτης Κλερ Βαν Κάμπεν στα γενέθλια του συζύγου της, του ηθοποιού Μαρκ Ράιλανς Facebook Twitter
Η Κλερ Βαν Κάμπεν και ο σύζυγός της, Μαρκ Ράιλανς / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Η Αγγλίδα σκηνοθέτις του θέατρου Κλερ Βαν Κάμπεν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, στα 65α γενέθλια του συζύγου της, του Βρετανού ηθοποιού Μαρκ Ράιλανς.

Πέθανε στη γερμανική πόλη Κάσελ το πρωί του Σαββάτου, 18 Ιανουαρίου, μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε η κόρη της, Τζουλιέτ και ο σύζυγός της, η Κλερ βαν Κάμπεν περιγράφεται ως «μία από τις πιο αστείες και πιο εμπνευσμένες γυναίκες που γνωρίσαμε ποτέ».

«Την ευχαριστούμε που γέμισε τις ζωές μας με τη μαγεία, τη μουσική, το γέλιο και την αγάπη της», καταλήγει η ανάρτηση.

Η Βαν Κάμπεν ήταν πολυτάλαντη, έχοντας υπάρξει μουσικοσυνθέτρια, πιανίστρια, θεατρική συγγραφέας και θεατρική σκηνοθέτις. Δούλεψε για σχεδόν δύο δεκαετίες σε διάφορα πόστα στο ιστορικό αγγλικό θέατρο Shakespeare’s Globe, όπου γνώρισε τον Μαρκ Ράιλανς τη δεκαετία του '80, όταν εκείνος ενσάρκωνε στη σκηνή τον Άμλετ.

Αργότερα, η Βαν Κάμπεν έγινε η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε μουσικός διευθύντρια στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, διεθνώς γνωστό και ως Εθνικό Θέατρο της Μεγάλης Βρετανίας. 

Ήταν προηγουμένως παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Κρίστοφερ Βαν Κάμπεν, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες, την Τζουλιέτ και τη Νατάσα.

Η μικρότερη κόρη της, Νατάσα, κινηματογραφίστρια, πέθανε σε ηλικία 28 ετών το 2012 μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM