ΠΓΔΜ: Δολοφονήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων

ΠΓΔΜ: Δολοφονήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων Facebook Twitter
0

Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Πρώην Γιουσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας , ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημόσιων Εσόδων της γειτονικής χώρας, Αργκέτιμ Ασάνι δολοφονήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην παραλίμνια πόλη Στρούγκα από άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει στο κέντρο της πόλης.


Ο Ασάνι μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Στρούγκας όπου λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.


Τη δολοφονία του Ασάνι καταδίκασε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το οποίο ο ίδιος συνεργαζόταν, χωρίς όμως να είναι μέλος του.


Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία στελέχους που συνδέεται με κάποιο τρόπο με το DUI μέσα σε 24 ώρες, στελέχους μιας και εχθές δολοφονήθηκε στο Κουμάνοβο ο Τζεμαίλ Ρετζέπι, πρώην διοικητής μονάδας του UCK, ένοπλης οργάνωσης Αλβανών από την ΠΓΔΜ, η οποία το 2001 είχε εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.


Ο Τζεμαίλ Ρετζέπι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του DUI και είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της τοπικής οργάνωσης του αλβανικού κόμματος στο Κουμάνοβο. Για τη δολοφονία του Ρετζέπι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν δύο εσωκομματικοί αντίπαλοί του από την ίδια πόλη, εκ των οποίων ο ένας ασκεί χρέη προέδρου της τοπικής οργάνωσης του DUI στο Κουμάνοβο.


Η δολοφονία του Ρετζέπι, όπως και άλλα σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μελών DUI, στο πρόσφατο παρελθόν, συνδέονται με σφοδρές αντιπαλότητες μέσα στο κόμμα του Αλί Αχμέτι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM