Πλημμύρες στη Νότια Κορέα: Στους 35 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών

Πλημμύρες στη Νότια Κορέα: Στους 35 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στους 35 έχει ανέβει ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Νότια Κορέα, μετά και την ανάσυρση οκτώ πτωμάτων που εγκλωβίστηκαν σε σήραγγα.

Περίπου 15 οχήματα, ανάμεσά τους και ένα λεωφορείο, εκτιμάται ότι έχουν βυθιστεί μέσα σε υπόγεια διάβαση της πόλης λίγο μετά την υπερχείλιση του φράγματος ενός γειτονικού ποταμού εξαιτίας των χθεσινών σφοδρών βροχοπτώσεων και των επακόλουθων πλημμυρών.

Το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι δέκα άνθρωποι αγνοούνταν σε όλη τη χώρα μέχρι τις 11 π.μ τοπική ώρα καθώς οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες και οι εντολές για εκκενώσεις περιοχών αφορούν 7.866 ανθρώπους. Τα στοιχεία του υπουργείου δεν περιλαμβάνουν εκείνους που βρίσκονταν μέσα στην πλημμυρισμένη σήραγγα επειδή δεν έγινε άμεσα γνωστό πόσοι έχουν εγκλωβιστεί εκεί.

Πλημμύρες στη Νότια Κορέα: Στους 35 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Η τελευταία αυτή καταστροφή σημειώνεται παρά την δέσμευση των νοτιοκορεατικών αρχών να αυξήσουν την ετοιμότητα για τις καταρρακτώδεις βροχές.

Τον περασμένο χρόνο η Σεούλ επλήγη από πλημμύρες που σημειώθηκαν εξαιτίας των σφοδρότερων βροχοπτώσεων εδώ και 115 χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια διαμερίσματα σε φτωχικές συνοικίες, αλλά και στην εύπορη συνοικία Γκάνγκναμ.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM