Ποινή από το Facebook στη σελίδα του Νετανιάχου για ρητορική μίσους

Ποινή από το Facebook στη σελίδα του Νετανιάχου για ρητορική μίσους Facebook Twitter
2

Εκτός λειτουργίας έθεσε το Facebook ένα chatbot στην επίσημη σελίδα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς παραβίασε την πολιτική του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη ρητορική μίσους. 

Συγκεκριμένα το chatbot, έστειλε μήνυμα στους επισκέπτες της σελίδας με το οποίο τους προειδοποιούσε για Άραβες οι οποίοι «θέλουν να μας καταστρέψουν όλους». Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανέστειλε τη λειτουργία του chatbot στη σελίδα του Νετανιάχου, την οποία διαχειρίζεται το κόμμα του, για 24 ώρες. Στην ανακοίνωσή του, το Facebook ανέφερε ότι εξέτασε προσεκτικά τη δράση του chatbot πριν διαπιστώσει ότι παραβιάζει την πολιτική του. «Σε περίπτωση επιπλέον παραβιάσεων, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα». 

Στο αυτοματοποιημένο μήνυμα, το οποίο πλέον έχει διαγραφεί, που έβλεπαν οι χρήστες όταν έμπαιναν στη σελίδα, το chatbot ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα ακολουθήσει «μία δεξιά πολιτική για το κράτος του Ισραήλ» κάνοντας λόγο για «ασφάλεια» και ένα «ισχυρό Ισραήλ». Παράλληλα προειδοποιούσε πως οποιοσδήποτε αντιπολιτευόμενος συνασπισμός με Άραβες πολιτικούς θα αποτελούσε μία «κοσμική αριστερή αδύναμη κυβέρνηση που θα στηρίζεται στους Άραβες οι οποίοι θέλουν να μας καταστρέψουν όλους - γυναίκες, παιδιά και άνδρες». 

Στο παράθυρο της συνομιλίας εμφανίζεται το όνομα και η φωτογραφία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ωστόσο, η αποστολή του επίμαχου κειμένου αποδίδεται σε εθελοντή. Σε μία συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ ο Νετανιάχου αρνήθηκε πως έγραψε ο ίδιος το κείμενο, λέγοντας πως ήταν λάθος κάποιου εργαζόμενου. 

Οι Άραβες του Ισραήλ, που αντιστοιχούν στο ένα πέμπτο του πληθυσμού, είναι Παλαιστίνιοι που παρέμειναν στις πόλεις και στα χωριά τους μετά το 1948. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από δυνάμεις προσκείμενες στο Ισραήλ. Αυτοί που παρέμειναν έγιναν πολίτες της χώρας και υποστηρίζουν ευρέως τα καλέσματα για τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ. 

Το 2015, την ημέρα των εκλογών, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι οι Άραβες του Ισραήλ «εμφανίζονταν σε αγέλες», σχόλιο για το οποίο απολογήθηκε. Φέτος ανέφερε ότι «το Ισραήλ δεν είναι ένα κράτος όλων των πολιτών του. Το Ισραήλ είναι το έθνος κράτος των Εβραίων και μόνο». 

Την Τρίτη, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι θα προσαρτήσει μεγάλα τμήματα των περιοχών των Παλαιστινίων σε περίπτωση που εκλεγεί ξανά, ενώ την περασμένη εβδομάδα, έφερε στο κοινοβούλιο νόμο με τον οποίο επιτρέπεται η χρήση κάμερας από αξιωματούχους στα εκλογικά τμήματα. Όσοι ασκούν κριτική στον Νετανιάχου αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη προσπάθεια για να εκφοβίσει τους Άραβες της χώρας, καθώς πολλοί επιθυμούν να κρατάνε μυστικά τα πολιτικά τους πιστεύω. 

Στις εκλογές του Απριλίου, το κόμμα του Νετανιάχου καταδικάστηκε καθώς έβαλε παρανόμως κάμερες σε ένα εκλογικό κέντρο Αράβων. O Νετανιάχου επέμενε πως οι κάμερες θα χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή νοθείας. Ο νόμος τελικά δεν πέρασε από το κοινοβούλιο του Ισραήλ. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το κορίτσι της Ναπάλμ»: Ποιος, πράγματι, τράβηξε τη φωτογραφία - σύμβολο της φρίκης του πολέμου;

Διεθνή / «Το κορίτσι της Ναπάλμ»: Ποιος, πράγματι, τράβηξε τη φωτογραφία - σύμβολο της φρίκης του πολέμου;

Ήταν ο φωτογράφος του Associated Press Νικ Ατ, όπως γνωρίζουμε ή ένας άγνωστος Βιετναμέζος φωτογράφος που εργαζόταν ως free lancer για το ιστορικό πρακτορείο; Ένα νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την άλλη πλευρά της ιστορίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια