Πούτιν σε Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε με φυσικό αέριο τη Νότια και ΝA Ευρώπη

Πούτιν σε Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε με φυσικό αέριο τη Νότια και ΝA Ευρώπη Facebook Twitter
0

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύει με φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας τη Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον από μέρους των εταίρων της, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Εάν οι εταίροι μας θελήσουν, είμαστε έτοιμοι να τους προμηθεύσουμε με φυσικό αέριο, μέσω Τουρκίας στη Νότια και Νοτιανατολική Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος, ενώ απευθυνόμενος προς τον Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Σας διαβεβαιώνω ότι θα εκπροσωπήσουμε επάξια και τα δικά σας συμφέροντα, επειδή τα δικά μας συμφέροντα στην περίπτωση αυτή ταυτίζονται πλήρως».


Επισημαίνοντας την ταχεία πρόοδο όσον αφορά την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «επίκειται να συμφωνήσουν σε ορισμένα ζητήματα», όπως είναι το σημείο εισόδου του αγωγού φυσικού αερίου, η διέλευση του επί του τουρκικού εδάφους, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχώρησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούσαν την κατασκευή του έργου, εξήρε την συμβολή του τούρκου προέδρου και στηλίτευσε έμμεσα την αργοπορία που παρατηρείται στην εκπόνηση και κατασκευή παρόμοιων έργων με τους ευρωπαίους εταίρους. «Εκεί όπου με άλλους περνάμε χρόνια ασχολούμενοι με διοικητικές συμφωνίες, με την Τουρκία αυτό το κάνουμε μέσα σε μερικούς μήνες. Και αυτό αναμφίβολα χάρη στην δική σας προσωπική υποστήριξη», υπογράμμισε ο Πούτιν σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, προσθέτοντας ότι «αν συνεχίσουμε να προxωρούμε με τους ίδιους ακριβώς ρυθμούς, τότε θα υλοποιήσουμε όλα μας τα σχέδια».


Ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ότι του χρόνου θα είναι έτοιμη η πρώτη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turksih Stream, ενώ στα τέλη του 2019 η δεύτερη γραμμή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ria Novosti/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM