Προκαλεί πρώην αξιωματούχος του Ερντογάν: «18 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία»

Προκαλεί πρώην αξιωματούχος του Ερντογάν: «18 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία» Facebook Twitter
0

Προκλητικές δηλώσεις για το Αιγαίο έκανε ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, που επανέλαβε ότι 18 ελληνικά νησιά θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία. 

«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει δικαίωμα χρήσης» ισχυρίστηκε ο Γιαλίμ.

Στο παρελθόν, ο Γιαλίμ υποστήριζε πως η Κρήτη ανήκει μόνο κατά 25% στην Ελλάδα και οι νησίδες γύρω από το νησί παραμένουν υπό τουρκική κυριαρχία. 

Χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης διεμήνυσε πως «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε».

«Αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Οι προειδοποιήσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, με κρατικά ελεγχόμενα μέσα να κάνουν λόγο για «θρασύτατη δήλωση», που «δοκιμάζει την υπομονή» των Τούρκων. 


Ωστόσο μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση για τις δηλώσεις του Έλληνα ναυάρχου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM