Πρώτη και με διαφορά η Ιταλία στην λίστα με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο

Πρώτη και με διαφορά η Ιταλία στην λίστα με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο-Στραπάτσο για τους Γάλλους Facebook Twitter
0

Στη λίστα του TasteAtlas με τα καλύτερα τυριά στον κόσμο κυριαρχεί η Ιταλία, ενώ στην πρώτη δεκάδα συμμετέχουν επίσης η Πορτογαλία και η Πολωνία.

Αντιθέτως οι Γάλλοι γκρινιάζουν καθώς κανένα από τα τυριά τους δεν περιλαμβάνεται στα 10 καλύτερα, γράφει η Telegraph.

Ο γαστρονομικό ιστότοπος TasteAtlas προωθεί «τοπικά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο».

Η Ιταλία «σάρωσε» κυριολεκτικά, με την parmezana στην πρώτη θέση, ακολουθούμενη από την buratta (φρέσκο τυρί που στη γλώσσα τους σημαίνει «βουτυρωμένο») και το grana padano, που είναι ένα ημι-λιπαρό σκληρό τυρί το οποίο ωριμάζει σιγά-σιγά και η περίοδος ωρίμανσης κυμαίνεται από 10 έως 30 μήνες.

Για την ακρίβεια μόνο δύο από τα 10 κορυφαία τυριά δεν ήταν ιταλικά. Το Bundz, ένα πολωνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα, και το Queijo Serra da Estrela, ένα ημι-μαλακό τυρί που παρασκευάζεται από το γάλα δύο τύπων τοπικών προβάτων στην Πορτογαλία.

Το γαλλικό τυρί που κατέλαβε την υψηλότερη θέση ήταν το reblochon, στη 13η θέση, με το comté, στη 14η θέση. Το Camembert ήταν 91ο.

Ξεσηκώθηκαν οι Γάλλοι 

Οι Γάλλοι γαστρονόμοι μάλιστα ξεσηκώθηκαν, σύμφωνα με την Telegraph, αφού ούτε ένα από τα φημισμένα τυριά της χώρας δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα. Τα τυριά της Γαλλίας, τα οποία είναι εκατοντάδες σε αριθμό ειδών, αποτελούν πηγή μεγάλης εθνικής υπερηφάνειας.

Η Βρετανία τα πήγε πάντως πολύ χειρότερα, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα βρετανικό τυρί στην κατάταξη.

Το κορυφαίο γαλλικό ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αποτελούν «συντριπτικό πλήγμα για τη γαλλική γαστρονομία».

Ορισμένοι Γάλλοι τυροκόμοι αντέδρασαν στην κατάταξη, με έναν από αυτούς να υποπτεύεται ότι ήταν στημένη, λέει η Telegraph ενώ άλλοι παραδέχτηκαν ότι οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι στην προώθηση των τυριών τους στο εξωτερικό.

«Η απόφαση έχει νόημα, επειδή η parmezana παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά τυριά και μπορεί να βρεθεί σε όλα τα τραπέζια στη Γαλλία, ενώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε γαλλικό τυρί στα ιταλικά τραπέζια», δήλωσε ο τυροκόμος Yves Jourquin. Ο συνάδελφός του Clément Brossault, από την fromagerie Goncourt στο Παρίσι, δήλωσε ότι δεν ήταν «σοκαρισμένος» και υποστήριξε ότι οι Γάλλοι έτρωγαν τόσο πολύ τυρί που οι εξαγωγές ήταν λιγότερο σημαντικές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το TasteAtlas με έδρα τη Βουλγαρία αναστατώνει τα γαλλικά γαστρονομικά ύδατα. Πέρυσι, μια άλλη κατάταξή του προκάλεσε αντιδράσεις επειδή τοποθέτησε τη Γαλλία πίσω από την Αμερική όσον αφορά την καλύτερη κουζίνα. Η Ιταλία ήρθε πρώτη και σε εκείνη την κατάταξη.

Αφού δέχθηκε παράπονα, μεταξύ των οποίων, όπως ισχυρίστηκε, και από ξένες πρεσβείες, ο ιστότοπος υπερασπίστηκε τη μεθοδολογία του για τα τοπικά πιάτα από μια «βάση δεδομένων με 15.000+ πιάτα και συστατικά».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Λαϊκός ήρωας στα μάτια πολλών - Δέχεται χρήματα και γράμματα μέσα από τη φυλακή

Οι αρχές καταδικάζουν την υποστήριξη που λαμβάνει ο Μαντζιόνε, με την Επίτροπο της NYPD, Jessica Tisch, να δηλώνει: «Η γιορτή υπέρ ενός ψυχρού εγκλήματος είναι σοκαριστική και αποτρόπαιη»
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Τα δύο κρίσιμα ερωτήματα - Μυστήριο με το κίνητρο του δράστη

Ο ύποπτος Ταλέμπ Α. οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή - Τι έλεγε στο βίντεο που δημοσίευσε λίγο πριν νοικιάσει την μαύρη BMW X-5 και την οδηγήσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά
LIFO NEWSROOM
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Διεθνή / Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Νέα στοιχεία για τον δράστη - Πότε και πώς έφτασε στη Γερμανία

Είναι ψυχίατρος και είχε απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν - Από το τέλος Οκτωβρίου, απουσίαζε συνεχώς από την εργασία του είτε σε διακοπές είτε με αναρρωτική άδεια
LIFO NEWSROOM