Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στο Μιλάνο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SKY TG24, δύο άνδρες ουκρανικής καταγωγής και ηλικίας 49 και 26 ετών, μπήκαν σε έναν φούρνο-ζαχαροπλαστείο στην Piazzale Gambara, λίγα βήματα από τις σκάλες πρόσβασης στην κόκκινη στάση του μετρό, για να παραγγείλουν κάτι να φάνε.
Μόλις ο υπάλληλος του καταστήματος πήγε στην κουζίνα, ένα τρίτο άτομο έφτασε στο σημείο και άνοιξε πυρ εναντίον τους.
Ο δράστης φέρεται να τους παρακολουθούσε και, μόλις είδε τον υπάλληλο να απομακρύνεται, πυροβόλησε τους δύο άνδρες και στη συνέχεια διέφυγε.
Ο 49χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Policlinico, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατό του λίγο αργότερα, ενώ ο 26χρονος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο San Carlo.
Η αστυνομία έχει συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να ταυτοποιήσει τον δράστη, ο οποίος αναζητείται.
🇮🇹 ITALIA.
— SARA GONZÁLEZ (@SaraHispania) February 15, 2025
🖥 🚨 Tiroteo en una panadería de la Piazzale Gambara de Milán: un muerto y un herido grave.
El asesino está prófugo.
🔴 Tremendo, la seguridad ciudadana en Europa de mal en peor, degenerando por días.
➡️ Los europeos tienen cada vez más miedo de salir a la calle… pic.twitter.com/Z4o4KwcVkH
Με πληροφορίες από unionesarda.it