Ρεκόρ μόνιμων κατοίκων στη Γερμανία- Ξεπέρασε τα 84,5 εκατ. ο πληθυσμός

Ρεκόρ μόνιμων κατοίκων στη Γερμανία- Ξεπέρασε τα 84,5 εκατ. ο πληθυσμός Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Ρεκόρ μόνιμων κατοίκων καταγράφηκε το 2023 στη Γερμανία, με τον πληθυσμό να φθάνει τα 84,7 εκατομμύρια, κυρίως λόγω των μεταναστών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, στο τέλος του 2023 ο πληθυσμός της Γερμανίας ανήλθε σε 84,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 300.000 άτομα από το τέλος του 2022. 

Η μετανάστευση για το 2023 έφθασε τις 680.000-710.000, επίπεδο σαφώς χαμηλότερο από το 2015 (1,14 εκατομμύριο) και το 2022 (1,46 εκατομμύριο) και συγκρίσιμο μόνο με τα έτη 1991 (630.000) και 1992 (782.000), όταν επαναπατρίσθηκαν πολλοί άνθρωποι από την πρώην Σοβιετική Ένωση και έφθασαν στην Γερμανία πρόσφυγες πολέμου από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Όπως όλα τα χρόνια μετά την επανένωση της Γερμανίας, έτσι και το 2023 το ισοζύγιο γεννήσεων και θανάτων ήταν αρνητικό, με 320.000 περισσότερους θανάτους, ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προκαταρκτικές εκτιμήσεις και ότι τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να είναι διαθέσιμα τον Ιούλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Διεθνή / Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ από τον πρώην επικεφαλής του Γραφείου Ειδικού Εισαγγελέα

Ο Ντέλινγκερ υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του ήταν παράνομη και αποτελεί μέρος της εκτεταμένης αναδιοργάνωσης της ομοσπονδιακής διοίκησης που προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM